Cum scăpăm de reumatism

1998
reumatismReumatismul este un termen generic atribuit unui grup de afecţiuni cronice sau acute, ale articulaţiilor. De obicei termenul se foloseşte însoţit de felul în care se manifestă (spre exemplu, reumatism inflamator) sau de zonă în care este localizat (spre exemplu, reumatism articular).

O serie de alimente sunt nerecomandate dacă suferiţi de reumatism: mâncărurile grase, untul, iaurtul, smântâna, brânza, fructele, carnea, băuturile alcoolice, oţetul, cartofii, ciupercile, alimentele fripte şi prăjite, uleiul, arahidele, nuca de cocoş.
Există şi alimente care se pot dovedi benefice organismului în cazul acestei afecţiuni: orezul, cerealele, laptele, legumele verzi fierte cu condimente, supă de fasole, ceaiul de ghimbir, cafeaua şi alte băuturi fierbinţi.
Bolnavii de reumatism trebuie să ia zilnic un supliment de calciu, minerale şi potasiu.
Neplăcerile provocate de reumatism pot fi diminuate prin băi de abur, băi fierbinţi, împachetări fierbinţi şi reci, exerciţii fizice şi mixturi (decocturi, infuzii, tincturi).
Durerile de genunchi pot fi provocate de traumatisme, însă aveţi grijă: articulaţia genunchiului este cea mai predispusă bolilor reumatismale.
Durerile reumatismale, intensificate odată cu răcirea vremii, pot fi diminuate cu ajutorul cremelor şi al medicamentelor antiinflamatorii.
Dacă atunci când analizele dvs. relevă cote anormale ale VSH şi ASLO, atunci sunteţi pasibil de reumatism articular acut.
Fumatul şi alcoolul sunt un real pericol pentru articulaţii.
Ca adjuvant în tratamentul reumatismului se recomanda suplimente de seleniu şi zinc, pe lângă cele menţionate anterior.
Un remediu naturist pentru reumatism este reprezentate de băile locale sau generale cu frunze de nuc (30-40 g frunze tăiate mărunt într-un litru de apă, respectiv 200 g frunze mărunţite la 4 l de apă, pentru băile generale).
În tratarea reumatismului se poate bea jumătate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 săptămâni. Pentru ca gustul să fie puţin mai suportabil, puteţi adaugă şi suc de morcov.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here