Cum să scapi de dependenţa de televizor

602

in fata televizoruluiTelevizorul a fost declarat una dintre cauzele majore în ceea ce priveşte apariţia obezităţii, lipsa de adaptare şi socializare în cazul copiilor, dar şi gradul ridicat de violenţă fizică şi verbală. Din păcate, dependenţa de televizor a devenit una foarte puternică şi este dificil să renunţi la acest obicei de pe o zi pe alta.

Însă, există câteva trucuri care te vor ajuta să realizezi ceea ce îţi propui, chiar cu un minim de efort:

Mută televizorul din dormitor

Este foarte limpede faptul că una dintre cauzele dependenţei de televizor este dată de faptul că aparatul stă în camera în care te odihneşti, mereu la îndemâna ta. Dacă vrei să îţi uşurezi munca, mută televizorul în camera de zi, iar în acest fel nu vei mai fi ademenit să pui mâna pe telecomandă şi să îl deschizi.

Ascunde telecomanda

Este uimitor cum oamenii renunţă să se uite la televizor atunci când nu au la îndemână o telecomandă. Studii de specialitate au demonstrat că oamenii care nu au telecomanda televizorului în mână, se plictisesc rapid şi încep să evite să mai stea în faţa acestuia.

Găseşte alte activităţi

Dacă seara îţi doreşti să te odihneşti şi să te relaxezi, televizorul nu este singura metodă pe care o ai la dispoziţie. Poţi citi o carte, poţi asculta muzică sau poţi juca diverse jocuri alături de familie. În mod sigur la finalul unor astfel de activităţi te vei simţi mai bine.

Stabileşte la ce emisiuni te uiţi

Atunci când deschizi televizorul, asigură-te că ştii la ce urmează să te uiţi şi evită să butonezi telecomanda până găseşti un program pe placul tău. Consultă în prealabil un program tv, uită-te la emisiunea sau filmul respectiv şi apoi închide televizorul.

Nu uita că televizorul are foarte multe efecte adverse, nesănătoase pentru organism. În primul rând, statul în faţa televizorului provoacă schimbări în ceea ce priveşte gândirea şi funcţionarea creierului. De asemenea, televizorul poate provoca probleme de atenţie şi concentrare, iar în plus, poate dăuna somnului.

Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here