Cum să reduci consumul de energie electrică

489
becuriAtunci când deschideţi uşa la frigider de prea multe ori pe zi sau folosiţi programe de spălare la o temperatură mare, consumul de energie creşte. Astfel, şi factura va atârna mai greu în bugetul familiei.

Cantitatea de energie consumată de un frigider depinde de capacitatea aparatului, dar poate fi redusă dacă, de exemplu, acesta este amplasat într-un spaţiu aerisit, departe de surse de căldură. De aceea, specialiştii recomandă ca frigiderul să fie aşezat la o distanţă cât mai mare de aragaz. Dacă uşa de la frigider este deschisă de circa 20-25 de ori pe zi şi nici nu este închisă rapid, consumul de energie creşte. În plus, în cazul în care se introduc cantităţi mari de alimente, deodată, consumul de energie electrică poate creşte chiar şi cu 30-35%, potrivit specialiştilor de la Arctic.
În cazul maşinilor de spălat cantitatea de energie consumată depinde de programul de spălare ales. În cazul programelor de spălare la o temperatură ridicată, timpul necesar încălzirii apei creşte.Totul depinde de bunele gospodine pentru un consum de energie cât mai redus cu putinţă.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here