Cum să previi durerile de spate

507

durerei de spateMulte persoane acuză la un moment dat dureri de spate. Fie că provin de la ridicarea unor greutăţi, de aşezarea pe perioade mai mari de timp în poziţii incomode sau din cauza frigului, acestea nu sunt deloc plăcute. Dar iată în continuare câteva idei de a preveni durerile la spate.

Exerciţii de yoga

Exerciţiile de stretching sau yoga nu sunt greu de făcut, dar menţin sănătatea. Chiar şi câteva minute de exerciţii fizice care să îţi lucreze spatele, sunt bune pentru a preveni durerile de spate. S-ar putea ca imediat după practicarea exerciţiilor pentru spate să îţi simţi muşchii spatelui încordaţi, dar această senzaţie nu va dura mult. Poţi să masezi zona cu un unguent mentolat care să încălzească zona.

Alege un scaun comod

dureri de spateDacă lucrezi la birou ore în şir ar fi indicat să alegi un scaun cât mai confortabil. O soluţie este scaunul ergonomic care face bine spatelui şi gâtului pentru că acesta are rolul de îmbunătăţi postura corpului. Scaunul ergonomic oferă suport lombar.

Mergi la masaj

Mergi la un salon din când în când pentru a apela la un masaj de relaxare. Prin acest masaj vei relaxa toţi muşchii spatelui şi ai gâtului, iar uleiurile folosite vor intra în piele şi vor acţiona destul de mult la nivelul musculaturii, înlăturând durerile.

Frigul, alt factor dăunător

Pe perioada rece stai mai gros îmbrăcată şi eventual poartă un brâu în jurul mijlocului pentru a-ţi păstra căldura şi pentru a te feri de frig. Curentul şi frigul sunt factori nocivi ai spatelui tău şi chiar dacă efectele nu sunt vizibile într-un timp scurt, ele vor apărea, mai intense şi mai neplăcute, cu trecerea timpului.

Nu ridica greutăţi

Nu ridica greutăţi prea mari care să solicite prea mult muşchii spatelui. Cere ajutorul cuiva dacă ai ceva de ridicat şi e prea greu. O simplă ridicare de greutăţi îţi poate provoca, pe lângă dureri, afecţiuni grave cum ar fi hernie de disc.

Menţine-ţi greutatea constantă

Păstrarea unei greutăţi normale în funcţie de greutatea ta, te va ţine departe de o serie de afecţiuni cum ar fi dureri musculare şi de spate şi chiar până la boli de inimă. Alimentaţia corespunzătoare şi un stil de viaţă activ îţi va menţine o siluetă normală şi o stare bună de sănătate în general.

Alege o poziţie de somn corectă

O poziţie bună în timpul somnului va preveni durerile de spate. Alege poziţia pe burtă sau pe spate, acestea fiind indicate în caz de probleme ale spatelui. După o noapte de somn într-o poziţie incomodă, te poţi trezi cu dureri lombare intense.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here