Cum să previi cancerul

626
sa previi cancerulMai jos sunt câteva din recomandările Forumului Alimentaţie, Nutriţie şi Prevenirea Cancerului – Recomandări ce au la bază peste 4000 de studii ştiinţifice şi aproximativ 150 de specialişti din lumea întreagă. Aceste recomandări reprezintă un adevărat abecedar în lupta cu prevenirea cancerului.
1. Treceţi la o dietă preponderent vegetală, care să conţină cât mai multe fructe şi legume, în acelaşi timp reduceţi consumul de alimente rafinate industrial.

2. Încercaţi să vă menţineţi o greutate ideală pe tot parcursul vieţii şi limitaţi creşterea în greutate la cel mult 5 kg peste greutatea normală.
3. Dacă aveţi un loc de muncă care nu vă solicită fizic, încercaţi să vă luaţi zilnic o oră pentru activitate fizică intensă, deoarece o plimbare cu bicicleta sau mersul vioi pe jos aduc beneficii majore atât corpului, cât şi psihicului dvs.
4. Consumaţi zilnic fructe, legume şi verdeţuri.
5. Consumaţi zilnic o varietate cât mai largă de cereale integrale, leguminoase şi rădăcinoase. Specialişti în nutriţie spun că sfecla roşie, varza roşie, morcovii, broccoli şi ţelina sunt alimente care previn cu succes instalarea cancerului.
6. Evitaţi consumul de alcool.
7. Renunţaţi definitiv la fumat.
8. Limitaţi consumul de carne roşie, în special de carne de porc.
Puteţi înlocui carnea roşie cu carne albă de peşte sau de pui.
9. Limitaţi consumul de alimente grase, ouăle (în special gălbenuşurile), brânza grasă, smântâna. Folosiţi în cantităţi moderate uleiurile vegetale, preferaţi uleiul de măsline presat la rece.
10. Limitaţi consumul de alimente sărate, reduceţi folosirea sării la gătit şi ca adaos la masă (la roşii, castraveţi etc). Folosiţi doar mirodenii şi condimente vegetale.
11. Nu folosiţi la gătit şi nu mâncaţi alimente care nu au fost păstrate corespunzător (un adevărat pericol îl prezintă alimentele ce prezintă mucegai).
12. Consultaţi cu atenţie etichetele produselor şi verificaţi conţinutul de aditivi, (E-urile) evitaţi-le pe cele periculoase.
13. Consumaţi cât mai puţină carne friptă pe grătar. Carnea arsă conţine foarte multe substanţe cancerigene, cea mai periculoasă substanţă fiind benzopirena, un puternic agent cancerigen.
14. Preferaţi apa în locul oricărei alte băuturi.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here