Cum să nu viseze, cu ochii deschişi, deputatul Dan Ilie Morega?

677
morega (5)Deputatul liberal Dan Ilie Morega ştie să şi viseze. Visează – după cum a mai şi visat, dar alţi puternici ai zilei nu l-au ascultat – la un sat turistic la Valea Mare, unde ar fi extrem de eficient tratamentul pentru nevroze. Un alt sat turistic s-ar putea face la joncţiunea dintre Cheile Sohodolului şi Valea de Peşti, în colaborare cu Consiliul Judeţean Hunedoara. Padeş, Izvoarele Cernei, Curpen, Straja, Schela, Şuşiţa Verde sunt nume de topofilie şi tot atâtea alternative economico-sociale într-un Gorj din nefericire monoindustrial.
În zona de N-E şi N-V am putea avea 7-800 de pensiuni agroturistice.
În acest sens, ar trebui deschis un Oficiu de consultanţă gratuită, un Institut de Cercetare, Dezvoltare şi Implementarea Proiectelor IMM-urilor. Toate aceste sate turistice vor putea fi sistematizate, legate la energie electrică şi gaze, alimentate cu apă, canalizate etc.

Visarea trează este un oximoron (ca o figură de stil care uneşte contrariile). Dar ca visul în stare de veghe să devină realitate este nevoie de voinţă politică, de imperativul interesului naţional, de spirit de sacrificiu ş.a.m.d. Şi când te gândeşti că Gorjul are atâtea mănăstiri, peşteri, chei, personalităţi istorice, oameni de ştiinţă. Îl are pe Constantin Brâncuşi, şi la Târgu Jiu şi la Peştişani şi la Brădiceni şi la Hobiţa. Îi are pe Gheorghe şi Arethia Tătărescu, chiar şi pe Mihai Eminescu la Floreşti, şi pe Tudor Arghezi la Târgu Cărbuneşti. Ei, cum să nu viseze, cu ochii deschişi, deputatul Dan Ilie Morega?
Ion PROTAGORA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here