Cum să ne machiem potrivit pentru munca la birou

564

machiaj1Este foarte important să ştii cum să te machiezi la locul de muncă, dacă vrei să faci o impresie bună în rândul colegilor şi clienţilor tăi. Atât comportamentul, cât şi competenţele şi aspectul tău fizic trebuie să sugereze seriozitate şi feminitate în acelaşi timp.

 

Dacă vrei să creezi o impresie bună, ai nevoie şi de un machiaj elegant. Uneori e greu să obţii un machiaj perfect, pentru că lumina fluorescentă te poate face să arăţi palidă sau pământie. Când eşti la lucru, machiajul nu trebuie să fie strident, ci natural şi proaspăt. El trebuie să inspire respect şi, în acelaşi timp, să fie feminin.

Machiaj de durată

Când îţi faci machiajul de birou, foloseşte produse de calitate. Este foarte important să păstrezi un look proaspăt, pe durata întregii zile. Dacă vrei să ai un ten perfect şi uniform, începe prin a aplica baza de machiaj sau primerul. Apoi, foloseşte un fond de ten într-o nuanţă caldă, aurie, care se potriveşte cu culoarea pielii tale. Nuanţele de roz nu reprezintă cea mai bună alegere, datorită luminii fluorescente specifice birourilor. Pentru un look natural şi tineresc, aplică un strat subţire de fond de ten pe faţă. Apoi, ascunde cearcănele, petele şi imperfecţiunile cu ajutorul unui corector. Pentru un machiaj care să reziste toată ziua, pudra poate fi o opţiune foarte bună. Dacă nu ai folosit primer, pudra va absorbi excesul de sebuum de pe piele, lăsându-ţi tenul proaspăt. Împrospătează-ţi look-ul folosind blush de o nuanţă naturală, roz palid sau trandafiriu, pe obraji. Dacă ai un ten de culoare mai închisă, poţi alege nuanţe de maro sau teracotă. În niciun caz nu trebuie să foloseşti blush roşu sau roz aprins, pentru că vei arăta artificial sub lumina neoanelor.

Scoate-ţi în evidenţă ochii

Când începi să te fardezi, alege nuanţe calde. Tonurile de maro sau piersică, rozul palid şi auriul se potrivesc cu aproape orice nuanţă a pielii sau tip de îmbrăcăminte. Încearcă să eviţi culorile reci, cum ar fi verdele sau albastrul, sau tonurile stridente. Dacă fardul este prea discret, poţi aplica o linie subţire cu dermatograful, pe pleoapa superioară. La final, dă-te cu rimel pe genele de sus şi de jos. Un machiaj decent şi elegant îţi va scoate în evidenţă frumuseţea naturală şi te va ajuta să arăţi cât mai feminină.

Buze naturale

În ceea ce priveşte buzele, la birou este recomandat să foloseşti lip gloss în nuanţe de piersică sau roz-transparent. Important este să arăţi cât mai natural şi să ai un look proaspăt, elegant şi discret, scoţându-ţi în evidenţă frumuseţea naturală, iar pentru asta trebuie să adopţi un machiaj fin.

Daniela Scafeş

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here