Cum poţi preveni bolile cardiovasculare

469

boli cardiovasculareBărbaţii de peste 45 de ani sunt mai predispuşi riscului de a se confrunta cu afecţiuni cardiovasculare, în timp ce femeile prezintă un risc mai mare după vârsta de 55 de ani.

Dar, în ultimul timp tot mai mulţi oameni prezintă boli vasculare şi asta datorită unor factori precum colesterolul ridicat, fumatul, sedentarismul sau obezitatea.

Iată în continuare câteva sfaturi simple care vor fi de folos în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Consumă ceai verde

Ceaiul verde are în componenţa sa anumiţi antioxidanţi care au rolul de a scădea colesterolul şi tensiunea arterială. La un litru de apă fiartă, se adaugă 3 pliculeţe de ceai verde. Se lasă ceaiul până se răceşte, după care se ţine la frigider şi se consumă pe parcursul zilei, neîndulcit.

Bea acest ceai în loc de apă sau consumă-l ori de câte ori îţi este sete.

Spune „nu” produselor bogate în colesterol

Colesterolul mărit este consecinţa apariţiei bolilor vasculare, de aceea este indicat să reduci cât mai mult consumul de colesterol. Deci, nu consuma carne grasă, mezeluri, alimente din conserve, gălbenuş de ou, unt, lactate grase şi fast-food şi orientează-te către supe, fructe, legume, lactate degresate, carne de peşte şi pui etc.

Alege o dietă cu fibre

Studiile realizate au demonstrat că persoanele care au o alimentaţie bazată pe multe fibre, au un risc mai mare de a se confrunta cu atacuri de cord.

Fibrele se găsesc în alimentele vegetale cum ar fi: legumele, cerealele integrale, seminţele, nucile etc.

Consumă peşte cât de mult

Acizii graşi conţinuţi de peşte (somon, hamsii etc.) sunt substanţe importante pentru sănătatea inimii tale. Doar o porţie de peşte săptămânal va aduce multe beneficii stării de sănătate. Mai precis, acizii graşi Omega 3 care se găsesc în peşte previn apariţia infarctului miocardic şi a morţii inopinate.

Sucul de portocale, foarte bun

Sucul de portocale are o cantitate destul de mare de acid folic, care are rolul de a scădea nivelul de hemocisteină, un aminoacid care declanşează atacul de cord. Consumă doar sucuri 100% naturale, preparate în casă, fără ingrediente necunoscute şi fără adaos de zahăr.

De preferat este să alegi în fiecare dimineaţă câte 3 – 4 portocale din care să obţii sucul proaspăt pe care să îl consumi proaspăt.

Mănâncă oleaginoase

Studiile au demonstrat că persoanele care consumă minim 100 de grame de alune, nuci, migdale, fistic, arahide sau seminţe pe săptămână, sunt mai apăraţi de boli şi atacuri de inimă.

Astfel, încearcă de două-trei ori pe săptămână, să consumi între mese, fructe oleaginoase pentru mai multă sănătate.

Alege mersul pe jos

Şi o simplă plimbare de o jumătate de oră, zi de zi, va reduce mult riscurile de atacuri de cord. Mai mult, sportul binedispune şi menţine organismul sănătos şi armonios. Cercetările în detaliu au relevat faptul că cei care fac sport au o durată de viaţă mai lungă, trăiesc mai bine şi sunt mai fericiţi.

Vinul roşu, previne infarctul miocardic

Jumătate de pahar de vin roşu băut în fiecare zi reduce foarte mult riscul de boli de inimă cum ar fi ateroscleroza sau infarctul miocardic. Toate acestea se datorează în principal conţinutului crescut de antioxidanţi numiţi resveratrol. Trebuie precizat că, vinul roşu trebuie să fie bio, să nu conţină conservanţi şi sulfiţi care pot da dureri de cap, stări de vomă şi greaţă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here