Cum poţi avea o manichiură frumoasă

516

unghii frumoaseDe câte ori s-a întâmplat să nu-ţi placă unghiile tale. Dacă da, nu te enerva, se poate întâmpla oricui. Dar, ca să treci peste această etapă, îţi redăm câteva idei care te vor ajuta să îţi păstrezi unghiile cât mai sănătoase şi frumoase.

Prima etapă a unei manichiuri corecte este ştergerea unghiilor cu dizolvant pentru înlăturarea lacului sau ojei pe unghii. O bucăţică de vată îmbibată în dizolvant, se aşează pe unghie şi se presează uşor. Nu e nevoie decât de câteva secunde ca lacul să dispară. Cu cât laşi dizolvantul mai mult pe unghie, cu atât aceasta se poate deteriora mai mult. Deşi sunt produse cosmetice despre care se spune că au calitatea de a stimula creşterea unghiilor, de fapt în realitate lucrurile nu stau chiar aşa. Ca şi părul, ritmul de creştere al unghiilor este de natură genetică, aşa cum este şi forma lor.

Tratamentul unghiilor tale

Ţinerea degetelor într-un bol cu ulei cald este excelentă pentru hidratarea cuticulelor şi a pielii din jurul unghiilor. Combină 2-3 linguriţe de ulei cald de măsline, cu o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie. Lasă unghiile în acel vas 10 minute.

Spală-te bine pe mâini pentru a îndepărta uleiul, după care aplică lacul protector. Ca o regulă importantă pentru a avea o manichiură rezistentă este să înlături orice sursă de grăsime pe unghie, altfel lacul nu se va întinde bine. Ideal este să te dai cu un lac protector peste care să aplici un lac colorat.

Pentru unghii sănătoase poţi alege un tratament cu vitamina A, soluţie uleioasă. Se lasă stratul de ulei pe unghie timp de 15 minute după care utilizează un lac de protecţie.

Nu tăia cuticulele!

Îndepărtarea cuticulelor este un procedeu foarte dăunător pentru unghiile tale. Acestea pot fi împinse pentru a lăsa unghia mai liberă, dar tăierea lor nu este indicată: unghia este predispusă infecţiilor bacteriene şi micotice.

Dacă lacul de unghii are o concentraţie puternică, adică un conţinut ridicat de substanţe dăunătoare pentru unghia ta, în timp suprafaţa unghiei va deveni mată şi nu va mai avea luciul natural.

Optează pentru lacuri de calitate înaltă şi foloseşte tot timpul o bază pentru unghii, înainte de a aplica oja.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here