Cum păstrezi frumuseţea părului pe timp de vară

413

parulFiecare anotimp presupune anumite procedee de îngrijire ale părului. Iată câteva idei pentru un păr superb în sezonul cald: Înainte de a intra în mare nu este bine să te speli pe cap deoarece se elimină stratul de uleiuri naturale, care este o protecţie pentru păr.

Astfel, părul vine în contact cu sarea de mare, deci păstrează şamponul după baia în mare. Sarea usucă scalpul şi de aceea se foloseşte un şampon care să aducă un plus de hidratare şi strălucire părului.

Foloseşte balsam

Poţi să prepari singură balsamul acasă folosind jumătate de avocado cu 2 linguri de ulei de măsline. Întinde acest amestec pe păr şi lasă-l timp de un sfert de oră să acţioneze, apoi spală-te. Dacă vrei să-ţi pregăteşti părul pentru razele soarelui poţi apela la un balsam cremă pentru fortificare şi protecţie.

Dă putere părului !

Pentru un păr puternic şi pregătit să înfrunte valurile mării şi raza soarelui îţi trebui o proteină de bază: cheratina. Deci, este important să suplimentezi alimentaţia ta cu produse care au cheratină precum peştele sau nucile. Un ulei pentru fortificarea firului de păr va face să ai un păr mai sănătos. O altă recomandare ar fi să nu încerci să piepteni părul cu peria imediat după ce ai ieşit din apă, ci să aplici un ser pentru descurcarea lui. Nu încerca să-ţi strângi părul ud în coadă deoarece va duce la despicarea vârfurilor. Dacă optezi pentru un tratament naturist, poţi prepara o mască dintr-o jumătate de banană, două linguri de ulei de măsline şi două albuşuri pe care o laşi să acţioneze un sfert de oră, apoi spală-te cu şampon.

Stil fără prea mult efort

Pentru un aspect plăcut al părului, atunci când te afli la mare poţi încerca să dizolvi o lingură de sare de mare într-un pahar de apă caldă şi pune zece picături de ulei de lavandă. Foloseşte o sticlă de spray şi pune acest amestec în ea şi aplică pe păr.Dacă vrei să ai onduleurile de plajă poţi încerca o spumă pentru păr şi să răsuceşti câteva porţiuni de păr pe care să le prinzi cu cleme şi să le laşi aşa câteva ore sau toată noaptea.

Dimineaţa te vei trezi cu bucle perfecte.

Strălucire de vară

Pentru un păr minunat, strălucitor poţi să prepari o soluţie dintr-un sfert de cană de oţet de cidru de mere cu o cană de apă, aplicată pe părul curat, sau vei încerca o mască pentru strălucire SP.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here