Cum ne menţinem mai mult timp tinereţea?

706
legumeMama Natura nu ne-a dezvăluit nici un aliment sau remediu natural care să stopeze îmbătrânirea, dar există alimente ce pot încetini acest proces.

Cu toţii dorim să rămânem mereu tineri sau dacă se poate să arătăm mult mai tineri decât vârsta pe care o avem la un moment dat. Bineînţeles că asta presupune mult efort din partea noastră. În primul rând va trebui să avem grijă să consumăm alimente de calitate şi în limite normale, fără excese.
Unul dinte cele mai bune suplimente anti-îmbătrânire sunt legumele crude. Dacă le consumăm în varianta lor crudă, organismul nostru va dispune de mai multe vitamine şi minerale.
Iată cele mai importante legume şi fructe care trebuiesc consumate crude pentru a reduce efectele îmbătrânirii asupra tenului nostru:
Legumele crude au proprietăţi antioxidante şi sunt extrem de bune întrucât ele contraatacă radicalii liberi care sunt responsabili pentru cauzarea îmbătrânirii. Legumele crude servesc ca suplimente anti-îmbătrânire pentru că abundă în vitamine şi minerale, care ajută la păstrarea organismului sănătos şi puternic. Ele pot elimina toxinele, care în timp aduc ridurile. Dacă ai o dietă care este bogată în legume crude de mare, toxinele din corp vor fi reduse.
Legumele precum morcovii, şi fructele precum portocalele, lămâile şi grapefruitul ar trebui să fie consumate în fiecare zi pentru a minimiza efectul îmbătrânirii.
Legumele crude conţin nivelul ridicat de enzime care ne dau organismului vitaminele şi mineralele de care avem nevoie. Orice deficienţe în vitamine şi minerale grăbesc procesul de îmbătrânire.
Legumele crude sunt bogate în sulf şi ajută la menţinerea pielii, părului, unghiilor în condiţii bune. Legumele precum asparagus, ceapa, broccoli, piper roşu, sunt extrem de bune.
Legumele crude bogate în vitaminele E, C, B, A şi Zinc îmbunătăţesc rezistenţa corpului. Acest lucru se datorează faptului că sporesc imunitatea sistemului imunitar.
Fulgii de ovăz, precum şi de fasole şi orz reprezintă unul dintre cele mai importante alimentele ce luptă împotriva îmbătrânirii. Fulgii de ovăz ne pot asigura energia de care avem nevoie pentru activităţile noastre zilnice. Fulgii de ovăz mai conţin o combinaţie de nutritienţi importanţi , vitamine, minerale şi antioxidanţi ce pot încetini procesul de îmbătrânire.
Ceaiul verde este o sursă binecunoscută de antioxidanţi şi una dintre cele mai bune băuturi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Fără îndoială nu există o băutură care să aibă mai multe efecte benefice asupra organismului, mai ales asupra pielii. Puteţi consuma ceaiul verde cald sau rece, dar reţineţi că pentru a profita la maxim de efectele terapeutice este esenţial să-l consumaţi cu plăcere.
Apa – Cine doreşte să se menţină tânăr şi sănătos pentru mulţi ani trebuie să ţină cont că trebuie să consume 2-2,5 litri de apă pe zi. În această cantitate este inclusă şi apa ce o găsim în legume, fructe, sucuri etc.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here