Cum menţii mai mult culoarea părului

452

parulPentru că ai pierdut destul timp cu vopsitul părului şi mai ales ai cheltuit bani pentru a-l nuanţa, cu siguranţă nu vrei ca, după câteva spălări, culoarea să nu mai fie atât de evidentă. Mai ales dacă ai găsit varianta perfectă, cea la care visai de mult timp. Sper norocul nostru, există mai multe trucuri la care poţi apela pentru a menţine culoarea părului la fel de intensă chiar şi după câteva săptămâni după ce te-ai vopsit.

Asigură-te că părul tău este sănătos ca să poată fi vopsit. Un păr ars de soare sau degradat datorită diverşilor factori chimici are nevoie de timp să se refacă înainte de a fi vopsit. Dacă totuşi vrei să-l vopseşti din anumite motive, atunci acordă-i puţin timp pentru a-l hidrata, mai mult decât o faci de obicei. Dar trebuie să ştii că după tratamentele de hidratare va trebui să treacă câteva zile până la o nouă vopsire.

Nu îl spăla înainte de vopsire. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-l speli o săptămână până când îl vopseşti. Indicat e să treacă cel puţin 48 de ore de la ultima spălare până la procesul de vopsire. Culoarea va fi mai plăcută şi va persista mai mult timp.

Pentru protejarea culorii alege şampon, balsam şi mască specială. Specialiştii spun că trebuie să alegi produse din aceeaşi gamă.

Nu folosi prea mult şampon. Dacă ţi-ai făcut un obicei în a spăla părul în fiecare zi, renunţă! Încearcă să-l speli la două zile, sau chiar mai bine ar fi la trei zile. Spălarea părului de două ori pe săptămână este de ajuns, deoarece se cunoaşte faptul că procesul de vopsire duce la uscarea părului. Nu uita că multe din şampoanele care se găsesc pe piaţă au puterea de a spăla atât impurităţile cât şi culorile artificiale cum sunt cele rezultate după vopsire. Dacă o singură şamponare este suficientă, opreşte-te aici.

Atunci când te speli pe cap, trebuie să ţi cont de temperatura apei. Mai ales roşcatele. Apa fierbinte atenuează destul de repede nuanţele de roşu. Încearcă să foloseşti apa călduţă.

Fereşte-te de soare, pe cât posibil. Chiar şi cea mai bună culoare nu mai e atât de evidentă în numai câteva ore de stat în soare. Soarele puternic este nociv chiar şi pentru părul sănătos, dar mai ales pentru cel vopsit. O variantă optimă ar fi să foloseşti produse speciale pentru protecţie împotriva razelor soarelui.

Nu merge la piscine care au apă cu conţinut de clor. Chimicalele pot distruge culoarea părului, şi în general poate afecta sănătatea acestuia.

Saunele sau cabinele de la solar sunt la fel de nocive pentru părul tău. Căldura excesivă conduce la o culoare ştearsă şi este un factor dăunător pentru sănătatea părului tău.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here