Cum îţi aranjezi pedichiura acasă

470

pedichiuraO pedichiură impecabilă se realizează şi acasă. Nu trebuie musai să mergi la un centru de spa sau la un salon pentru a avea o pedichiură perfectă. Cu un necesar de instrumente şi ţinând cont de anumite sfaturi, poţi să economiseşti câţiva bănuţi şi să-ţi realizezi singură pedichiura. Iată ce ai de făcut.

Relaxează-ţi picioarele. Pentru început pedichiura perfectă acasă se face cu eliberarea de stres a picioarelor. Pregăteşte-ţi un lighean cu apă caldă. După care pune picioarele în apă şi lasă-le puţin să se înmoaie pentru aproximativ un sfert de oră. După câteva minute de stat în apă, pune puţină sare de baie în amestec pentru a curăţa picioarele. Lasă sarea să se dizolve în apă pentru a se înlătura mai repede pielea moartă dar şi bătăturile. Frecarea şi masarea picioarelor cu sare va grăbi procesul. Granulele de sare vor acţiona astfel încât să înlăture tot ce reprezintă piele moartă.

Scapă de bătături

pedichiura2Când încă se află în apă, foloseşte piatra ponce pentru tălpi astfel încât să elimini pielea îngroşată. Insistă energic, dar totuşi cu blândeţe, pentru a nu irita sau leza pielea.

Înmoaie-ţi cuticulele

După ce ţi-ai înmuiat picioarele şi ai aplicat tratamentul bătăturilor, şterge-le cu un prosop curat. Foloseşte crema specială pentru cuticule. Aceasta le va înmuia. Cu ajutorul unui beţişor special împinge cuticulele încăpăţânate. Aceasta va uşura aplicarea ulterioară a lacului de unghii.

Taie şi alege forma dorită unghiilor tale. După aceasta pregăteşte-ţi unghiera sau forfecuţa şi o pilă de unghii. Pentru început taie drept unghiile de la picioare. Colţurile unghiilor trebuie să aibă formă pătrată, pentru a nu se produce încarnarea acestora. Nu tăia din partea laterală a unghiilor. După ce unghiile de la picioare au fost tăiate şi dată forma, finisează fiecare vârf de unghie cu ajutorul unei pile de unghii. Aceasta va face ca marginile unghiilor să devină fine şi le pregăteşte pentru lăcuire.

Aplică lacul de unghii

După tăierea şi pilirea unghiilor, ia un prosop umed şi şterge fiecare unghie pentru a îndepărta orice urmă de praf de unghie rămas de la tăiat şi pilit. Usucă apoi fiecare unghie. După care e timpul să aplici lacul de unghii. Alege nuanţa dorită şi începe aplicarea acesteia. Foloseşte lacul de unghii din interior spre exterior, dintr-o singură mişcare. Fii atentă ca lacul să fie aplicat uniform. Această tehnică va împiedica întinderea lacului. Procedează la fel pentru fiecare unghie şi lasă primul strat să se usuce. După primul strat s-a uscat, aplică-l şi pe al doilea… Lasă-l şi pe acesta să se usuce, înainte de aplicarea stratului final pentru strălucire.

După ce ai terminat cu aplicarea lacului, încearcă să nu-ţi mişti degetele şi picioarele până când acesta se usucă definitiv. La sfârşit de tot, aplică o cremă pentru picioare printr-un masaj relaxant şi delicat.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here