Cum îngrijim părul întins cu placa

523

par intins cu placaSunt puţine femei care se pot lăuda cu părul lor perfect drept, majoritatea având fire de păr semiondulat. Şi parcă atunci când te grăbeşti cel mai tare, părul se electrizează, alteori, nu poţi să cuminţeşti vârfurile tocite sau firele rebele care îţi creează o stare de agitaţie.

Folosirea plăcii este varianta cea mai la îndemână, dar oare părul e la fel de fericit? Iată ce trebuie să faci pentru a-l menţine sănătos chiar şi atunci când foloseşti placa.

Aplică pe păr un balsam de cuminţire

Balsamurile sunt indicate pentru a disciplina firul de păr, dar există unul special, care conţine proteine de mătase care întind firul de păr. Se aplică pe păr, dar nu şi la rădăcină, şi trebuie lăsat să acţioneze 10 minute.

Hidratează părul

Problema părului rebel este uscăciunea – parul uscat nu va sta niciodată cum vei vrea tu. Dacă părul tău are această problemă, foloseşte şampon hidratant şi, ultima dată aplică masca. Aceasta hidratează mult mai bine. Nu te spăla în fiecare zi pe păr şi evită produsele de coafat care sunt pe bază de alcool.

Oţetul face bine părului

După ce te-ai spălat pe păr şi ai folosit şi balsamul dar şi masca clăteşte cu apa în care ai pus şi puţin oţet. Astfel părul va fi plin de supleţe. Atunci când usuci părul foloseşte şi un pieptene cu care să poţi să-l întinzi mai bine.

Uleiul, bun pentru vârfuri

Când vârfurile sunt deteriorate, ele trebuie tunse, dar când sunt foarte uscate, pot fi aduse la normal folosind puţin ulei de lavandă sau de măsline. Umezeşte-ţi degetele cu ulei şi aplică-l pe vârfuri. Se lasă câteva ore să acţioneze după care spală bine părul.

Utilizează numai placa cu protecţie

Pentru a nu se usca foarte rău, înainte de a îndrepta părul cu placa, foloseşte un spary protector, care îmbracă firul de păr cu o peliculă şi îl apără de acţiunea excesivă a plăcii. Alege placa cu ioni negativi, care produce mai puţin rău decât celelalte.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here