Cum combaţi durerile de cap pe cale naturală

552

durerer de capMulte persoane se confruntă adesea cu diferite tipuri de dureri de cap, la un moment dat. Unele au drept cauză sinusul sau alergiile, altele se datorează vederii, altele sunt migrene în timp ce unele, mai grave sunt numite nevralgii cluster.

Majoritatea durerilor pot fi înlăturate dacă persoana în cauză se concentrează spre alte lucruri. Dar o durere de cap nu va trece aşa ca prin minune şi va trebui să faci anumiţi paşi pentru a scăpa de această durere, care de cele mai multe ori devine insuportabilă.

Aspirină şi cafea

Pentru început, ia o aspirină normală şi bea o cafea. Ambele sunt leacuri naturale care combat inflamaţia şi măresc fluxul de sânge în acele zone. Sângele nostru beneficiază de tot ce avem nevoie pentru a ne vindeca şi deci este prima încercare pentru vindecare.

După ce ai luat aspirina, sunt câteva sfaturi care te pot ajuta să-ţi redirecţionezi concentrarea mentală de la durerea care persistă la anumiţi stimulenţi fizici.

Durere provocată de sinusuri

Dacă te confrunţi cu o durere de cap produsă de sinus, indicat în acest sens este un duş fierbinte (dar nu prea fierbinte). Aburul de la duş va deschide sinusurile şi totodată senzaţia apei pe pielea ta va direcţiona concentrarea creierului spre un alt lucru în afară de durere. Astfel, vei simţi apa caldă, sau mai rece, dacă preferi, dar şi umezeala. Corpurile noastre au numeroşi receptori nervoşi microscopici şi, dacă percepi doar durerea de cap este supărător, dar dacă simţi căldura, umezeala şi zgomotul apei atunci creierul tău se va concentra la altceva iar durerea va trece.

Durere pricinuită de vedere

O durere de cap care provine din cauza vederii, presupune un masaj al tâmplelor şi ai umerilor, pentru o liniştire a ochilor. Atunci când este posibil, apelează la cineva apropiat să te maseze. Şi aceştia sunt stimuli externi destinaţi să direcţioneze concentrarea creierului spre altceva.

Migrena sau nevralgia cluster

Pentru durerile mai grave, aşa cum sunt migrenele sau nevralgiile cluster, e nevoie de cu totul altceva, o altă abordare. Este ca o bătălie cu durerea şi va trebui să apelezi la orice pentru a o învinge. Consideră durerea precum un inamic şi înfurie-te, strigă, apelează la un duş fierbinte, întinde-te, loveşte perne. Consideră vârful capului ca şi cum ar fi un fermoar, iar sub acesta se găseşte durerea. Pe la jumătatea lui vei percepe puncte de presiune – apăsând cu putere asupra acestor puncte vei elimina durerea.

Cel mai bun sfat, pune în funcţiune un uscător de păr şi lasă-l la treapta cea mai mică de viteză lasă aerul cald să-ţi vină pe faţă. Iată de ce e bine să procedezi aşa? Astfel, aerul cald destinde muşchii feţei şi ai gâtului, după care deschide sinusurile şi ajută sângele să circule în zona cu probleme. Sunetul dat de uscător e perceput de creier ca ceva nou, o melodie hipnotică, care iar va orienta concentrarea creierului spre altceva.

Atunci când se poate, apelează la aceste trucuri într-o cameră, sigură, în întuneric, chiar şi la duş. Aceste lucruri sunt încercate de multă lume şi, dacă le dai o şansă, s-ar putea să funcţioneze şi la tine.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here