Cum combatem sâcâitoarele dureri de dinţi

549

stomatologieTratarea durerilor de dinţi trebuie să fie imediată, pentru evitarea complicaţiilor nedorite.
Cel mai bun tratament pentru orice afecţiune este evitarea ei şi nu tratarea. Tratarea eficientă a durerilor de dinţi se face tot în cabinetul stomatologului, unde este obligatoriu să mergi de două ori pe an pentru un control de rutină.

Amânarea unei vizite la stomatolog poate agrava problema.

Sensibilitatea dinţilor se formează pe fondul unei diete sărace în calciu şi vitamine. Mai mult, dulciurile şi zahărul în acces cauzează bacterii la nivelul gurii, iar dinţii sunt primii afectaţi.
Micile înţepături, durerile care nu ne dau pace sau mâncărimile pe care nu le putem controla sunt primele simptome ale slăbirii sănătăţii orale.
Remedii naturiste
Usturoiul are efect dezinfectant şi este un bun remediu natural împotriva primelor simptome ale durerilor de dinţi. Până te duci la stomatolog, aşează usturoiul proaspăt în zona dureroasă, iar neplăcerile vor dispărea pe loc.
Mai mult, dacă îţi formezi un obicei din a mânca dimineaţa usturoi, acesta va întări structura danturii şi nu va mai fi sensibilă la rece, cald sau dulce.
Ceapa este şi ea eficientă pentru tratarea bacteriilor de la nivelul gurii. Mănâncă o ceapă proaspătă în fiecare zi. Mestecă timp de trei minute ceapa tăiată, pentru ca toată zona să fie dezinfectată eficient.
Lămâia, o sursă sigură de vitamina C, va întări şi ea dantura şi este remediul perfect pentru dinţii sensibili şi cariaţi. Tărâţele, lăsate într-un pahar cu apă peste noapte, elimină bacteriile de la nivelul gurii.
Încearcă dimineaţa, pe stomacul gol, atunci când simţi primele înţepături ale dinţilor, care apar în general în sezonul rece. În numai câteva zile problema va fi înlăturată, dar programarea la stomatolog este absolut necesară.
Sarea şi piperul fac şi ele minuni pentru durerile tale de dinţi. Sunt considerate măsuri de prim ajutor, tocmai de aceea, încă de la primele simptome, poţi aplica pe zona dureroasă puţină sare de bucătărie în care ai adăugat un praf de piper.
Dacă ai dinţii sensibili, încearcă să eviţi dulciurile sau zahărul în exces. Consumă multe legume proaspete, tari, pentru întărirea lor. Mai mult, coaja de pâine joacă acelaşi rol, deci nu o evita.
Calciul şi vitamina C sunt foarte importante pentru dinţii tăi. Consumă zilnic produse lactate şi citrice, pentru e scăpa de durerile supărătoare.
Cheia sănătăţii orale este igiena strictă. Este foarte important periajul zilnic şi corect al dinţilor, de două ori pe zi.
Cu mişcări circulare, timp de trei minute, dinţii tăi vor fi curăţaţi în profunzime şi vei îndepărta astfel resturile alimentare sau bacteriile care se dezvoltă la nivelul cavităţii bucale.
După fiecare masă, guma de mestecat asigură curăţarea danturii şi redarea unei respiraţii proaspete.
Mai mult, prin mestecare se stimulează circulaţia sângelui, iar dinţii tăi vor fi sănătoşi, întăriţi şi vizitele la stomatolog vor fi doar pentru controlul de rutină.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here