Cum combatem durerile de cap

441
durere de capDurerile de cap au devenit pentru cei mai mulţi dintre noi o parte a vieţii cotidiene. Viata agitata, stresul, poluarea şi chiar diferenţele de temperatură reprezintă doar câteva dintre cele mai importante cauze ale apariţiei durerilor de cap. Medicii susţin că durerea de cap, cea mai întâlnită afecţiune la nivel global, se află în strânsă legătură cu modul în care fiecare persoană tratează problemele de zi cu zi. Durerile de cap apar de regulă pe fond de stres, iar înlăturarea acestora impune un regim de viaţă sănătos şi echilibrat.

Odihnă şi relaxare
Astfel, odihna este printre cele mai utile recomandări pentru a scăpa de durerile de cap.
Respectarea timpului necesar odihnei (8 ore zilnic) şi pauzele în desfăşurarea unor activităţi sunt o soluţie de efect, mai ales acompaniată de muzica ambientală, care ne ajută să alungăm stresul şi implicit durerile de cap, datorită efectelor sale plăcute.
Nutriţie şi hidratare
Nutriţia echilibrată şi sănătoasă, tehnicile de relaxare şi gândirea pozitivă previn migrenele şi ne ajută să depăşim această problemă mult mai uşor.
Lămâia este recunoscută pentru efectul său benefic în cazul apariţiei durerilor de cap. De aceea, specialiştii ne recomandă să consumăm limonade şi ceaiuri cu lămâie, precum şi prăjituri sau peşte cu lămâie, în astfel de situaţii. De asemenea, merele la micul dejun preîntâmpină apariţia neplăcutelor dureri de cap. Printre cele mai comune cauze ale durerilor de cap se numără deshidratarea, motiv pentru care specialiştii ne recomandă să consumăm multe lichide, în special sucuri de fructe, lapte, ceaiuri şi supe.
Băi relaxante
În plus, băile fierbinţi, cu spumă şi săruri de relaxare sunt o binecuvântare pentru zilele când ne doare capul. La acestea putem adăuga o compresă aplicată pe frunte şi un masaj uşor al tâmplelor şi al zonelor dureroase.
Plimbări în aer liber
O excursie la munte sau într-un loc plăcut, cu aer curat, este o soluţie minunată, la care nu ar strica să apelăm, măcar uneori, în compania unor persoane dragi, care au darul să ne binedispună şi să ne deconecteze de la problemele cotidiene.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here