Cum avem grijă de ten, toamna

442

ingrijire tenToamna este anotimpul propice pentru a experimenta anumite tratamente cosmetice, pentru îndreptarea unor deficienţe şi pentru a ne pregăti pentru zilele geroase care vor veni.

Sub machiaj vom folosi o cremă hidratantă, iar seara demachierea se va face cu un lapte hidratant, folosind apoi o loţiune tonică (fără alcool) şi o cremă de noapte antirid.

Se va evita pudra, iar pe buze vom aplica un ruj gras. S-ar putea ca părul să fie decolorat, încă din concediu, iar organismul să se readapteze mai greu la vechiul stil de viaţă. În această situaţie se recomandă duşul şi masajul în fiecare zi, de asemenea gimnastica şi fricţionările care să stimuleze circulaţia sanguină, iar pentru păr vom utiliza un ulei vitaminizant. O cură de struguri şi mere va conferi organismului vitalitate. Din struguri se pot face măşti cosmetice, în special pentru tenurilor pătate, deshidratate şi uscate.

tenFolosind tot suc de struguri şi zeamil (amidon de porumb) se va obţine o pastă moale, peste care vom pune puţină zeamă de lămâie, indicate tenurilor pătate. Dimineaţa, după ce am folosit pentru curăţare lapte demachiant, putem stoarce pe faţă, pleoape şi gât, câteva boabe de struguri.

Toamna este anotimpul de tranziţie, şi mai spre final temperatura se schimbă brusc, care presupune şi măsuri de protecţie pentru a menţine pielea catifelată. În acest caz se vor folosi cremele grase, pentru obraz.

Dacă ni s-a ridat tenul, luăm o pânză şi o impregnăm în ulei de măsline călduţ, şi o lăsăm pe faţă 20 – 30 de minute. Peste mască se pune o hârtie de pergament pentru a se păstra căldura constantă.

Pentru tenul pătat sau cu pistrui, toamna este anotimpul când se poate atenua această problemă.

Pentru aceasta, se recomandă loţiuni şi creme pe bază de hidrochinonă, perhidrol sau în anumite cazuri creme cu săruri de bismut şi mercur.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here