Cultura de securitate – După 20 de ani, o Românie mai sigură!

534
img069Publicaţia „INTELLIGENCE” a ajuns la anul 8, numărul 17, martie – mai 2010, şi este în întregime dedicată aniversării a 20 de ani ai SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAŢII. Apărută, ca de obicei, în excelente condiţii grafice, merită a fi consemnată şi chiar păstrată în biblioteci.

Bogatul sumar al celor 120 de pagini se constituie într-o adevărată carte de căpătâi pentru cei interesaţi de cultura unui serviciu de informaţii. Cuvântul de salut cu care se deschide florilegiul de articole este semnat de George Cristian Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, din care am reţinut următoarea profesiune de credinţă: „(…)merită subliniat faptul că prima misiune a Serviciului Român de Informaţii este Apărarea Constituţiei, cu toate obligaţiile, drepturile şi libertăţile garantate de legea noastră fundamentală. SRI este un gardian tăcut şi pragmatic al ordinii democratice a statului român, care îşi face datoria cu mijloacele specifice Intelligence-ului.”

Mulţumim pentru primirea la redacţia „Gorjeanul” a minunatei apariţii editoriale „INTELLIGENCE”, căreia îi transmitem felicitările noastre scrise, iar Serviciului Român de Informaţii un sincer „La muţi ani!”
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here