Culoarea potrivită părului tău

472

ce culoare se potriveste paruluiAnumitor femei parcă le stă bine cu toate culorile. Dar majoritatea dintre noi nu are acest noroc. Să alegi culoarea care ţi se potriveşte nu e ceva complicat. E chiar simplu! Va trebui să ţii seama de nuanţa tenului, a ochilor, a sprâncenelor şi de culoarea naturală a părului tău.

Ca un sfat din partea stiliştilor ar fi să alegi vopseaua într-o nuanţă cu cel mult două tonuri mai deschisă decât cea naturală. Altfel, părul tău va fi supus la o serie de tratamente dăunătoare, iar nuanţa finală nu va arăta ca cea dorită. Nu uita să iei în calcul şi nuanţa sprâncenelor! Este chiar neplăcut să fie o discordanţă între culoarea părului şi cea a sprâncenelor.

Cum ai tenul

Dacă ai pielea aurie, măslinie sau neagră şi ochi căprui sau negri, s-ar zice că ai tenul cald. Ţi se potrivesc tonurile “reci”, dacă ai pielea deschisă la culoare iar ochii sunt albaştrii sau verzi.

Alege nuanţa potrivită

Dacă pielea se încadrează în tonuri “calde”, alege nuanţe aurii, precum caramel şi bronz. La ochii albaştri şi tenul cald ar merge şi o nuanţă de roşu, dar nu prea deschisă. Ai grijă, părul roşcat are acelaşi impact precum o rochie roşie. Eşti dispusă să-l porţi o lună, nu doar o seară?

Dacă ai o nuanţă de ten “rece”, nu alege tonuri de auriu sau cupru. Cel mai bine se potriveşte blondul cenuşiu şi şatenul-deschis, dar să nu aibă tentă de roşcat.

Cum îţi dai seama dacă te avantajează blondul ? Există o regulă importantă: dacă ai fost blondă în copilărie, atunci nu renunţa.

Şuviţe sau doar o culoare?

Specialiştii spun că părul scurt arată mai bine dacă este vopsit într-o singură nuanţă. Dacă ai părul mediu sau chiar lung, poţi opta pentru şuviţe. Pentru a avea şuviţe cât mai naturale, spune-i stilistului să-ţi vopsească părul în câteva nuanţe asemănătoare. Dacă ai ales ca bază culoarea ta naturală, vizita la coafor nu va fi mai devreme de trei luni de zile.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here