Cu ochii pe ei!

686

Bucăţi de geamuri, materiale de construcţii  ori beton, precum şi cauciucuri mari ori mici, şi nu în ultimul rând, tot felul de bucăţi de rigips, cutii de bere ori alte ambalaje de alimente. Nu vă speriaţi că nici de această dată nu intenţionăm să vă anunţăm deschiderea vreunui magazin cu articole de construcţii precum şi promoţiile aferente.  Din păcate şi de această dată  cele prezentate pot fi văzute aruncate mai ales la marginea refugiilor  traseului rutier ce parcurge dealul Bujorăscu spre Motru.

2Ne este greu ca să nu spunem jenant să ne facem că nu vedem că relativ aproape de Tg Jiu mai există „tolomaci” care să arunce resturi de toate felurile peste marginea refugiilor, astfel că dacă te dai jos din maşină şi faci câţiva paşi pe lateral te îngrozeşti.
Nu trebuie să ne ascundem „după deget” şi să inventăm scenarii stupide înainte de a verifica noi autorităţile locale, dacă nu cumva din cadrul comunităţii noastre există „şmecheri” care de cele mai multe ori la adăpostul întunericului deversează resturile activităţilor în acele locuri şi apoi vorba lui Zdreanţă „se jură că nu fură”.
3Pentru că repet, locul cu pricina se află pe marginea drumului ce leagă Tg Jiul de Motru, iar după părerea mea o bună parte din aceste reziduri sunt compuse din ambalaje specifice barurilor ori cârciumilor rurale, ce nu au contract cu firme de salubritate şi le este uşor să-ţi arunce resturile la întâmplare şi fără costuri 4suplimentare.
Lăsând gluma la o parte aş putea spune că toţi acei care cred că aruncând gunoaiele ori resturile din construcţiile proprii la întâmplare vor face „o afacere oltenească”, s-ar 6putea să aibă cele mai neplăcute surprize. Inclusiv la buzunar unde s-ar putea pricopsi cu amenzi usturătoare pentru care vor fi nevoiţi să facă împrumuturi ca să le plătească 5ca să nu se transforme în amenzi penale.
Mugurel Petrescu

2 COMENTARII

  1. Acelasi lucru pe malurile raului Susita! Dintotdeauna. Si nimeni nu ia masuri. Desi au fost avizate atat protectia mediului, cat si primaria. Cui sa ne mai adresam?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here