CSU Craiova ia viteză în cursa pentru cupele europene – Victorie pentru Europa!

476

Oltenia ar putea avea două reprezentante în Europa League în viitorul sezon, după ce Pandurii și-a asigurat de ceva vreme prezența în cea de-a doua competiție a echipelor de club de pe bătrânul continent, și CSU Craiova are șanse importante de a reuși același lucru, chiar dacă această calificare ar urma să vină din play-out.

Dușul rece pe care trupa din Bănie a fost nevoită să-l suporte după înfrângerea de la Iași, urmată și de un rușinos eșec la Ploiești, a fost trecut cu brio de echipa antrenată de Daniel Mogoșanu și Victor Naicu. CSU Craiova a revenit pe linia de plutire învingând la Voluntari, iar succesul din ziua de Paște, 2-0 cu Concordia, a repus echipa craioveană pe o trasă favorabilă în lupta pentru locul 1 din play-out, loc care va oferi șansa de a juca în preliminariile Europa League după ce Dinamo și ASA Târgu Mureș au interdicție de participare din partea UEFA.
Băluță și Ivan au marcat rapid golurile victoriei craiovene, CSU Craiova având în buzunar victoria după prima jumătate de oră de joc. Succesul destul de facil obținut îl face pe directorul tehnic al craiovenilor să-și vadă echipa drept favorită la primul loc: „Suntem în grafic pentru cupele europene. Ne bucură victoria, este foarte importantă şi este coroborată cu succesul de la Voluntari, iar acum ne aşteaptă un meci greu la Timişoara, pentru că Poli este o echipă aflată într-o situaţie delicată. Eu sper să câştigăm şi acolo cele trei puncte şi să ne dea încredere în ceea ce avem de făcut. Le-am dat băieţilor două zile libere”, a declarat Daniel Mogoșanu după victoria obținută în fața Concordiei. Mogoșanu are însă și motive de îngrijorare: „O să vedem care este şi situaţia lui Acka, dacă poate să se alăture lotului în deplasarea de la Timişoara. Mă îngrijorează foarte tare că se face cumul de cartonaşe şi ca nu cumva la un joc să am lipsă din primul unsprezece vreo doi, trei jucători că atunci se vor crea probleme”, a mai spus oficialul craiovean. Acesta a ținut să remarce revenirea lui Andrei Ivan, care nu mai marcase din prima etapă din play-out: „Andrei Ivan este un jucător de calitate, a trecut şi el printr-o perioadă grea şi sper ca odată cu marcarea acestui gol lucrurile să se schimbe, să fie mult mai încrezător în potenţialul său, pentru că este unul mare“, a mai spus Mogoșanu. Andrei Ivan, la un moment dat una dintre opțiunile lui Anghel Iordănescu pentru lotul pe care-l va deplasa în Franța pentru Campionatul European din această vară, s-a bucurat pentru reușita sa, dar spune că importantă este revenirea echipei în lupta pentru ultimul loc pentru Europa League: „Sunt bucuros că am marcat și că echipa a câștigat. I-am dominat de la început până la sfârșit. Era normal să câștigăm. Erau și ei motivați să câștige. De la meci la meci numărul suporterilor crește. Suntem bucuroși din punctul ăsta de vedere. Avem speranțe până la ultimul meci că vom merge în Europa League”, a declarat golgheterul celor de la CSU Craiova.
Celălalt marcator al craiovenilor în disputa cu Concordia, Alexandru Băluță, fiul fostului jucător al Pandurilor din perioada anilor 80, a marcat și el după o perioadă mare de timp, mult mai mare decât cea a colegului său. Băluță nu mai înscrisese din etapa a 9-a a sezonului regulat, meci în care marcase o dublă în partida disputată în deplasare împotriva celor de la FC Voluntari: „Ne așteptam să avem un meci greu, ținând cont și de situația din clasament a celor de Chiajna. Mă bucur că am marcat după o perioadă lungă, iar prin evoluția mea am ajutat echipa, am adus un plus. Am profitat de șansa care mi s-a oferit să fiu titular și am evoluat la capacitate maximă. Și în următoarele meciuri nu ar trebui să ne mulțumim cu un punct, ci să fim concentrați cum s-a întâmplat astăzi și să obținem victoria. Dacă vom câștiga toate meciurile până la final ajungem sigur în Europa“, a declarat Băluță.
Pentru echipa din Bănie urmează o perioadă de foc, decisivă pentru tranșarea bătăliei pentru primul loc din play-out. Trupa lui Mogoșanu va avea două deplasări dificile, la Timișoara și Botoșani, după care va disputa „finala” play-out-ului, la Craiova, cu CSMS Iași.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here