CSM Târgu Jiu va avea echipă de baschet în liga secundă

1070

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu va înscrie o formație de baschet și în Liga 1, a doua divizie autohtonă. Decizia oficialilor gorjeni vine pentru a oferi mai multe minute la un nivel superiori tinerilor baschetbaliști gorjeni, care au nevoie de meciuri mai tari pentru a face pasul spre LNBM. De altfel, o bază mai mare de jucători români este necesară pentru formațiile de prim eșalon, care, potrivit rigorilor Federației Române de Baschet, trebuie să aibă doi autohtoni pe parchet. Pe de altă parte, foarte mulți jucători gorjeni au plecat la formații din afara județului pentru a progresa, iar reprezentanții clubului nostru doresc să le ofere șansa de a crește în orașul natal. ,,Vrem să ajutăm câți mai mulți localnici să pătrundă spre prima ligă. Ne-am dat seama că pasul de la juniori la prima ligă este foarte greu și, atunci, trebuie să pregătim din timp acest proces, înainte de terminarea junioratului. Acești copii trebuie să prindă minute mai multe în meciuri cu seniori.
Atunci, după un an-doi de jucat în liga a doua, să poate face pasul mult mai ușor spre echipa mare. Este o oportunitate foarte bună pentru jucătorii localnici de a rămâne aici și sper să nu dăm greș nici cu acest proiect. În această echipă pot evolua și jucători care prind mai puține minute în LNBM, la echipa mare, dar și invers.
Ei vor fi legitimați toți pe CSM Târgu Jiu și atunci vor putea juca la ambele echipe. Când va fi nevoie de ei, vom putea să-i debutăm la prima ligă”, a explicat directorul clubului, Robert Bălăeț. Conducătorul entității sportive a vorbit și despre aspectele financiare. ,,Firesc, există costuri suplimentare, mi-am asumat acest lucru. Bani o să vină și din mediul privat. Nu o să ne dăm foarte mult peste cap, dar sunt costuri, pentru că este un campionat la fel ca cel de primă ligă, cu deplasări, cu jocuri, și atunci va fi destul de costisitor, dar acești copii merită acest sprijin și o să facem tot ce putem ca să-i ajutăm”, a mai spus Bălăeț. Antrenorul formației urmează să fie anunțat până la finalul săptămânii. În primul an, la echipă vor fi jucători cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here