CSM Târgu Jiu va avea director interimar

652

Concursul pentru şefia Clubului Sportiv Municipal din Târgu Jiu va fi amânat. Deşi trebuia să aibă loc pe 25 iunie, concursul care ar fi stabilit directorul de la noua entitate a rămas în stand-by până la o hotărâre a Guvernului. Executivul ar putea descentraliza structurile sportive, iar CS Pandurii, cu tot cu patrimoniu, ar intra astfel sub tutela primăriei. Dacă se va întâmpla acest lucru, autorităţile locale vor merge pe structura Clubului Sportiv condus în prezent de Mihai Prunariu. Până lucrurile se vor limpezi, edilul de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu a declarat, miercuri, că va numi un director interimar la CSM. “Astăzi (n.r. miercuri) am luat decizia de a amâna, pe o perioadă viitoare, concursul pentru funcţia de director la Clubul Sportiv Municipal, ţinând cont de adresa primită de la Ministerul Tineretului şi Sportului, care, în perioada următoare, va introduce pe ordinea de zi a Guvernului o propunere de descentralizare în acest sistem. Sperăm că vom avea clarificări într-o perioadă imediat următoare şi vom vedea exact dacă Clubul Sportiv Pandurii va reveni autorităţii locale. Persoana care va fi desemnată va ocupa această funcţie pentru o perioadă de 6 luni de zile. Doar interimar, până la calificările trimise de Ministerul Tineretului şi Sportului”, a precizat Romanescu. Deşi se zvonea că antrenorul emerit de la CS Pandurii, Ion Bură, va ocupa funcţia de director interimar, se pare că alesul este tocmai fiul său, Ionuţ Bură, cel din urmă asigurând interimatul, în trecut, şi la CS Pandurii.

Dan Marinescu, cel mai dornic “să preia” CSM-ul
Până acum, doar omul de afaceri Dan Marinescu şi-a depus dosarul pentru a prelua funcţia de director a Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Marinescu este susţinut de mai mulţi oameni de sport din judeţ şi a declarat că a demarat deja discuţiile cu numeroşi afacerişti pentru a susţine activitatea. Se doreşte o structură care să pună accent, printre altele, pe fotbalul la nivel juvenil, handbal şi baschet. Marinescu susţine că a convins foarte multe societăţi comerciale să i se alăture, iar construirea unui buget, la care evident vor contribui şi autorităţile locale şi judeţe, nu va fi o problemă.
“Vreau să vă spun că numai în Târgu Jiu, în momentul de faţă, sunt peste 50 de societăţi comerciale care şi-au manifestat dorinţa de a veni cu bani, cu fonduri. Sunt oameni dornici să sprijine activitatea sportivă.  Sunt foarte multe modalităţi de a aduce bani. Sunt societăţi comerciale, la noi în Târgu Jiu, care fac export, să nu vă gândiţi că sunt societăti cu 2-3 angajaţi. Sunt nume grele, oameni de afaceri care vin lângă acest CSM. Sunt sume bune pentru a ne desfăşura activităţile o bună perioadă de timp”, a spus Marinescu într-o emisiune televizată.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here