Cruci restaurate pentru muzeu

438

cruci (4)Crucile din cadrul Muzeului Crucilor de la Măceşu vor fi restaurate de către câţiva specialişti, în cadrul taberei de cercetare etnofolclorică, ce va avea loc la vară.

De asemenea, numărul acestora va spori, în ideea de a transforma muzeul într-un punct turistic de interes naţional.

Cele 40 de cruci care se află în acest moment în muzeu vor intra în atenţia specialiştilor. Potrivit lui Pompiliu Ciolacu, meşter popular şi directorul taberei, acest muzeu va fi sporit. „Vreau să aducem cel puţin 200 de cruci de toate felurile, nu doar de căpătâi. Cu timpul vom aduce şi cruci de piatră, cu înscris chirilic”, a declarat Ciolacu.
Unicul muzeu de acest fel
Muzeul Crucilor este singurul de acest fel din ţară. Acesta este şansa satului Măceşu de a ieşi din anonimat şi, de ce nu, de a deveni un punct de atracţie turistică. „Nu vreau să fie inaugurat şi atât. Vreau să fie dus mai departe, să se dezvolte. Vor fi amplasate cruci şi la poarta muzeului nu numai în muzeu”, a mai spus directorul. Cei care vor restaura aceste cruci sunt, cel mai probabil, chiar Pompiliu Ciolacu, împreună cu Florin Isuf şi Gheorghe Plăveţi, care sunt şi din zona respectivă.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here