Crucea Roşie strânge alimente

520
crucea-rosie-paste-fainoaseCrucea Roşie din România a început de duminică o campanie de strângere de alimente pentru persoanele sărace.

Mai exact, în două mari magazinele care au reţele în toată ţara, la raioanele cu produse neperisabile, se vor amplasa logo-uri pe care va scrie „Banca de alimente”, cu o cutiuţă cu capac în formă de cruce. Grigore Bunăiaşu, directorul filialei Gorj de Cruce Roşie a declarat că a fost informat de această acţiune şi că aceasta ar urma să se desfăşoare şi în judeţul Gorj. Abia atunci, gorjenii care doresc să ajute persoanele sărace vor putea cumpăra alimentele în cauză, le vor plăti la casă, iar apoi le vor depune în containere special amenajate. „La intrarea în magazin, voluntarii vor distribui fluturaşi de informare cumpărătorilor. Atunci când oamenii donează alimentele vor primi nişte etichete care se vor lipi pe produsele donate, pentru a exista certitudinea că alimentele în cauză nu revin în magazine. Se vor putea cumpăra produse precum conserve, zahăr, făină, ulei, paste, biscuiţi, supe instant, ciocolată”, a explicat Grigore Bunăiaşu, directorul de la Crucea Roşie Gorj.

Alimentele donate vor ajunge la bătrâni cu venituri mici, în familiile monoparentale, la persoane fără adăpost, cu dizabilităţi sau la cei care suferă de boli cronice. Cei care vor primi alimentele sunt aleşi în urma unor anchete sociale. Grigore Bunăiaşu declară că alimentele vor ajunge iniţial în depozitele Crucii Roşii.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here