Criză la tarabele cu haine vechi

454
coleus (4)Criza financiară este resimţită chiar şi de vânzătorii din târgul de haine vechi, din Târgu-Jiu. Clienţii acestora întârzie să apară, mai ales în timpul săptămânii, când bate vântul prin târg. Doar câinii ce mai stau aciuaţi pe lângă o tarabă, doar doar i s-o face cuiva milă de ei.

Deşi tarabele din târgul de haine vechi sunt pline cu tot felul de mărfuri, clienţi nu sunt mai deloc. Comercianţii spun că lasă foarte mult şi la preţ numai să facă măcar o vânzare zilnic şi totuşi, de multe ori se întâmplă să plece acasă fără să vândă nimic. „Nu prea avem clienţi. Preţurile sunt bune, mai şi lăsăm, negociem, şi după cum are omul bani. Dar nu mai vin, mai ales acum”, a spus una dintre vânzătoare.
Comerţ de week-end
Zilele de sfârşit de săptămână sunt ceva mai prolifice dar nici acestea foarte mult. De cele mai multe ori oamenii vin, se uită şi pleacă, pentru că nu au bani. „Sâmbăta şi duminica ce mai facem şi noi bani, dar nici atunci prea mulţi. Abia dacă facem un milion-două pe zi. Dar în restul săptămânii nimic. Nu mai are lumea bani”, a mai spus o comerciantă. Cei care vând în târgul de haine aşteaptă mai ales să vină vara pentru că, spun ei, atunci ar mai fi ceva clienţi. „Vara îşi mai cumpără omul un tricou, un adidas, o bluză ceva. Dar acum… cui să vindem?”, ne povestea un alt vânzător.
Reduceri de 1 martie
Ieri, de 1 martie, femeile au avut intrarea gratuită în acest târg şi totuşi urmaşele Evei nu s-au înghesuit la cumpărături. Cele care, însă, au beneficiat de reduceri au fost comerciantele care nu au mai plătit pentru chiria meselor, aşa cum fac în fiecare zi. Acestea au plătit, totuşi, un leu la intrare, incomparabil încă cu cele câteva zeci de lei pe care îi plăteau zilnic pentru mesele pe care îşi expun marfa. Pentru vânzătorii din târgul de haine vechi primăvara nu a început prea bine, aceştia speră, însă, că o dată cu venirea căldurii, clienţii vor începe, din nou, să apară.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here