Criza îi pune cu burta pe carte – Tinerii şomeri – studenţi mai conştiincioşi

312
liviu neamtuPentru că au rămas fără slujbă, mulţi dintre studenţii târgujieni se ocupă acum mai mult de studii şi pregătirea personală, din studenţi neglijenţi devenind unii chiar silitori.

Criza financiară se pare că are şi părţile ei bune. O mare parte dintre tinerii care se angajaseră cu jumătate de normă şi nu numai, în timpul facultăţii şi care au rămas fără loc de muncă în urma concedierilor din ultima vreme, au acum timp să se ocupe de facultate. „Anul acesta remarcăm un mai mare interes pentru cursuri şi avem rezultate mai bune decât anul trecut. Cred că este mai ales din cauza celor care nu mai au acum loc de muncă şi se pot ocupa exclusiv de pregătirea personală”, a declarat Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi din Târgu–Jiu.
Examene amânate
Aşa se face că aproximativ 70% dintre studenţi au promovat sesiunea de iarnă, fiind un procent destul de mare. Majoritatea celor care nu au trecut de examene de fapt nici nu s-au prezentat la ele, fiind vorba despre tineri care lucrează, în special în alte ţări, şi care amână sesiunea pentru la vară. De asemenea, din totalul de şase mii de studenţi, aproximativ 80% au plătit taxele, referindu-ne la cea de-a doua tranşă, Restul, însă, pentru că nu au plătit aceşti bani, nu au intrat în sesiune. În cadrul UCB, taxele se încadrează între valorile de 1 800 şi 2 500 lei, în funcţie de facultate.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here