Criza financiară aduce cadouri puţine gorjenilor

373

pt anamaria (1)Comercianţii din centrul oraşului Târgu-Jiu, care au la vânzare cadouri şi ornamente pentru sărbătorile de iarnă, nu au făcut vânzare mai deloc.

Gorjenii au admirat doar marfa aflată pe tarabe dar s-au căutat atent în buzunare atunci când au trebuit să cumpere ceva. Vânzătorii se pregătesc să plece din Târgu-Jiu dar se reîntorc, din nou, cu câteva zile înainte de Crăciun, sperând că atunci vor face vânzare.

Comercianţii care participă la târgul de iarnă din centrul oraşului se plâng că nu au făcut vânzare mai deloc în municipiu. Oamenii se pregătesc să plece spre alte oraşe ai căror localnici au pus deoparte mai mulţi bani pentru sărbători. ,,Nu am vândut mai nimic. Cumpărătorii se plâng că nu au bani şi au achiziţionat doar chestii minore”, a declarat una dintre vânzătoarele din centrul oraşului. ,,O să plecăm în câteva zile la un alt târg, nu am făcut mare brânză aici. Toţi spun că avem marfă frumoasă dar nimeni nu cumpără mai nimic. Cu toate astea ne vom întoarce, poate înainte cu câteva zile de Crăciun oamenii vor fi mai largi la buzunar”, a declarat un alt comerciant care şi-a expus marfa la căsuţele de lemn din centrul oraşului.
Cadouri utile
În acelaşi ton prea puţin optimist, cumpărătorii din Târgu-Jiu nu se înghesuie la cadouri. Unii au lăsat pe mai târziu cumpărarea cadourilor pentru cei dragi în timp ce alţii spun că nu au bani pentru cadouri. ,,Nu am bani, pensia este mică. Cel apropiaţi înţeleg că este greu şi este criză”, a declarat, ieri, unul dintre cumpărătorii care admirau marfa comercianţilor care vindeau cadouri de iarnă. ,,Am cumpărat câte ceva dar am un buget foarte mic pentru sărbători”, a declarat o altă cumpărătoare. În Târgu-Jiu vor veni în câteva zile meşterii populari din mai multe zone ale ţării. Poate că obiectele tradiţionale vor fi cumpărate mai repede de gorjenii care se gândesc acum, în timpul crizei, să facă cadouri utile.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here