Cristi Pustai, îngrijorat de jocul Pandurilor – “Am suferit peste tot, şi în atac, şi la construcţie şi la finalizare”

558

Suferință, acesta este cuvântul care definește cel mai bine jocul echipei gorjene în acest debut de sezon de primăvară. Chiar și antrenorul Cristi Pustai este pus în gardă de evoluțiile mult sub așteptări ale elevilor săi, dar speră ca lucrurile să se îndrepte cât mai repede.

Analizând la rece, la câteva zile după ultimele puncte pierdute de Pandurii, cele două cedate după confruntarea cu Ceahlăul, Cristi Pustai spune că defensiva s-a întrecut pe sine în erori, aici fiind principala problemă ce trebuie remediată: “Ar fi bine să eliminăm erorile din defensivă şi încet-încet anumiţi jucători să-şi reintre într-o formă sportivă mai bună. E greu, cum a fost cu Ceahlăul, să pleci cu handicap din minutul 10”, spune tehnicianul Pandurilor. Pe fondul acestor grave greșeli ale apărării și ofensiva a fost ciuntă, așa că rezultatele au fost cele negative: “Nu am reuşit să ne creăm multe situaţii de gol şi foarte repede nu întrevedem o soluţie în atac. Am suferit peste tot, şi în atac, şi la construcţie şi la finalizare. Ca posesie şi să zicem că am terminat ultimele 20 de minute în cele două meciuri peste adversari, am avut centrări, dar nu am marcat şi nu am avut luciditate. Execuţiile au fost slabe”, a comentat Pustai și situația atacului echipei sale.

Matulevicius, doar pe final de sezon
Atacantul lituanian Deivydas Matulevicius nu a ajuns încă la Târgu Jiu, deși era programată sosirea lui aici în aceste zile. Antrenorul Cristi Pustai explică și de ce vârful Pandurilor nu a revenit: “Cu Matulevicius aveam o înţelegere că vine după meciul cu Ceahlăul, dar am decis să mai rămână la recuperare şi va veni peste două săptămâni şi va intra pe teren. S-ar putea să-l vedem prin etapa a 9-a”, a declarat tehnicianul echipei târgujiene. În ceea ce privește cel de-al doilea jucător ce se află în perioada de recuperare după o accidentare gravă, Cornel Predescu, acesta nu va reintra în acest sezon: “În cazul lui Predescu e clar, nu cred că va juca în acest retur”, spune Pustai, ale cărui cuvinte sunt întărite și de directorul sportiv al Pandurilor, Robert Bălăeț: “Pentru Predescu am pregătit un program special de reintegrare începând cu echipa a doua. El va juca acolo până la finalul sezonului, după ce va reveni la Târgu Jiu și va fi apt pentru joc”.

Îl felicită pe noul președinte al FRF
Antrenorul Pandurilor a urmărit cu interes și alegerile pentru șefia federației și se declară bucuros că nu a fost din nou cazul unor unanimități: “De când ştiu că sunt alegeri, astea mi s-au părut cele mai numărabile, aşa, voturile… Până acum erau numai unanimităţi. S-ar putea să fie un nou început. Ne bucurăm că s-a întâmplat. Nu am vorbit cu domnul Burleanu. Din toate discuţiile a fost cel mai articulat”, a comentat Pustai procesul de vot și rezultatul alegerilor de la FRF. Acesta nu dorește să mai discute despre varianta Gică Popescu, dacă ea ar fi fost una mai bună, și îi urează lui Burleanu să realizeze tot ce și-a propus: “Gică Popescu dacă nu a candidat şi este un preşedinte, ce să mai spun? Să sperăm că va reuşi să schimbe ceva. Oricum, începutul e furtunos şi să sperăm că va fi în regulă. Sper să reuşească să-şi ducă mandatul la capăt şi să pună în aplicare proiectul”.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here