CRIN ÎI IA FAŢA LUI GEOANĂ – LUPTA PENTRU TURUL II SE ASCUTE

697

pnlBăsescu – 31%, Antonescu – 22%,Geoană – 21%,Oprescu – 12%.Un sondaj realizat la comanda siteului Inpolitics de institutul Operations Research, din Cluj, prezintă o luptă pe viată şi pe moarte între doi

posibili finalişti, Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Distanţa între ei este de numai un procent, în favoarea liberalului. De fapt, Crin Antonescu reuşeşte să rămână în faţa lui Mircea Geoană, datorită propriei prestaţii, deşi Geoană beneficiază de suportul unui partid foarte mare. Pe această tendinţă, Crin Antonescu este cel care va ajunge în turul doi al alegerilor şi este favorit să câştige aceste alegeri.

Sondajul relevă susţinerea de care se bucură, pe mai departe, Klaus Iohannis, ca premier, în ochii românilor, dar şi menţinerea la cote foarte înalte (75%) a procentului celor care cred că România merge într-o direcţie greşită.
Iohannis, lider la încredere
Sondajul Operations Research îl clasează pe primul loc la capitolul „Încredere” pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cu 38%, urmat de candidatul independent Sorin Oprescu – 37%, Crin Antonescu – 35%, Mircea Geoană – 35%, Traian Băsescu – 34% şi Emil Boc- 31%. Doar 49% dintre români anunţă că sunt dispuşi să se prezinte la vot, în timp ce 38% nu o vor face, 13% fiind plecaţi.
La alegerile prezidenţiale, pe primul loc în opţiunile alegătorilor se află, în continuare, Traian Băsescu – 31%, urmat de Crin Antonescu – 22%, Mircea Geoană – 21%, Sorin Oprescu – 12%, Vadim Tudor – 6%, Gigi Becali – 6% şi Kelemen Hunor – 2%.
În turul doi, Traian Băsescu ar fi învins de fiecare dintre cei trei principali contracandidaţi ai săi. Crin Antonescu care ar obţine cel mai bun scor în competiţia cu preşedintele actual – 56% din voturi. Scorurile lui Mircea Geoană şi Sorin Oprescu sunt ceva mai scăzute într-o competiţie cu Traian Băsescu în turul II. Mircea Geoană ar obţine 55%, iar Sorin Oprescu 53% din voturi.
Studiul relevă că 55% dintre români nu îl mai doresc pe actualul şef al statului în această funcţie, faţă de doar 36% care consideră că Băsescu ar trebui să mai rămînă preşedinte un mandat, 9% neavând o opinie cu privire la acest subiect.
50% dintre repondenţi cred că un tandem Antonescu preşedinte – Iohannis premier ar fi benefic pentru România, în timp ce 40% nu ar fi de acord, iar 10% nu se pronunţă. Soluţia propusă de Crin Antonescu pentru ieşirea din criza politică guvernamentală explică, de altfel, şi creşterea de 4% pe care a înregistrat-o acesta în debutul campaniei electorale.
Sondajul a fost realizat în perioada 20-23 octombrie, pe un eşantion naţional de 1355 de persoane, atât telefonic cât şi faţă în faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here