Crețan cere sindicate independente în CEO

448

Concurența cu care s-a trezit peste noapte și asocierea numelui său de partea lui Marin Condescu în lupta din Complexul Energetic Oltenia de reorganizare a sindicatelor, l-au determinat ieri pe Constantin Crețan să reacționeze și să se disocieze de oricare dintre sindicatele nou înființate sau în curs de înființare. După ce ani de zile s-a declarat ca fiind singurul reprezentant independent al minerilor, acum Crețan a constatat că și noile sindicate despre care vorbesc liderii aflați până mai ieri în anturajul lui Marin Condescu își clamează independența, lucru în care vicepreședintele FNSE Univers nu prea crede însă.

„Organizațiile noastre independente, apărute ca o necesitate a anihilării mafiei sindicale și din administrație, nu susțin niciuna din părțile sindicale conduse de Rușeț și Condescu, într-un război fratricid ce urmărește doar salvarea unor lideri compromiși, cum ar fi Condescu, Rușeț, Marciuc, Iovan, Bălăceanu, Căldărușe, Roșca, Bădița și alții…care de mult nu mai reprezintă interesele membrilor de sindicat. Cu toții au beneficiat de afacerile din societățile sindicatelor, de afacerile din sport, de banii din fondul de 6,5%, de salariile barosane de peste 23.000 de lei pe lună și de mașinile de lux. Noi, sindicatele independente, solicităm alegeri generale prin vot uninominal și liderii compromiși să nu mai candideze la nicio funcție în structura sindicatelor”, spune Crețan într-un comunicat de presă.
Cu aceeași ocazie, liderul sindical face referiri la administrația Complexului Energetic Oltenia, despre care crede că „trebuie să fie imparțială și să nu se amestece în treburile sindicatelor”, anterior și sindicatele nou înființate sau în curs de înființare delimitându-se de administrație sau cerând administrației să nu se implice în procesul de organizare a salariaților. Crețan le cere, în plus, celor din fruntea CEO să treacă la negocieri prin care să îndrepte “erorile de la Contractul Colectiv de Muncă, privitor la cota de cărbune și energie, creșterea salarială și alte drepturi”, lucruri pentru care militează și noile structuri sindicale, dintr-o dată toată lumea descoperind “erorile” din CCM-ul aprobat atât de greu anul trecut la nivel de CE Oltenia.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here