Creşterea pensiei cu două puncte procentuale, din octombrie!

1526
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat că situaţia fondului de pesnii nu este una „dramatică”, deficitul de 1,5 miliarde lei fiind unul care se înscrie în coordonatele acceptabile dacă ţinem cont de mersul econoniei. Sârbu a susţinut că se vor găsi fonduri pentru creşterea cu două puncte procentuale a punctului de pensie prevăzută pentru luna octombrie.

Ministrul Sârbu a declarat că toate pensiile şi toate drepturile de asigurări sociale au fost plătite până acum şi că această situaţie se va menţine până la sfârşitul anului.
„După majorarea din luna aprilie şi introducerea pensiei sociale minim garantate, în luna octombrie, în graficul pe care l-am stabilit şi rămas nemodificat, va fi încă o creştere de încă două puncte procentuale a punctului de pensie şi atingerea pragului de 350 de lei pentru pensia minim garantată. Un stat trebuie să găsească resurse pentru aceste cheltuieli obligatorii”, a declarat Marian sârbu în legătură cu creşterea veniturilor pensionarilor.
Potrivit ministrului Muncii, amânarea primelor de vacanţă din sectorul public este o ajustare „normală legată de felul în care funcţionează economia”.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here