Creștere semnificativă a concediilor medicale în rândul angajaților CEO

519

În primele șase luni ale acestui an, potrivit datelor centralizate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, au fost eliberate 18.943 concedii medicale, din care 6607 pentru angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO). Potrivit conducerii CJAS, în lunile mai și iunie s-a înregistrat o creștere de 25-30% a concediilor medicale în rândul salariaților CEO, față de media primelor patru luni ale anului 2017.

Daniel Șurlea, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, confirmă că în lunile mai și iunie s-a înregistrat o creștere de 5 procente față de media lunară a concediilor medicale acordate în primele patru luni ale anului. “În total, în primele șase luni ale acestui an, au fost 18943 concedii medicale, din care 6607 la CEO. Există o creștere de 5% în mai și iunie față de primele patru luni, dar la CEO creșterea este de 30% în mai și 25% în iunie. Sperăm ca în cazul creșterii numărului de concedii medicale eliberate pentru angajații CEO, cu mult peste media celorlalte cazuri, să nu aibă legătură cu disponibilizările făcute la nivelul Complexului Energetic! Am constatat că foarte multe dintre aceste concedii sunt pentru perioade de 90 de zile sau chiar mai mari”, a explicat Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

Medicii riscă amenzi de până la 5000 de lei
La nivel de zvon, există supoziția că beneficiază de concedii medicale mai multe persoane aflate pe listele de disponibilizați. Tocmai de aceea, conducerea CJAS Gorj face un apel la medicii prescriptori, în sensul de a fi respectate prevederile legale. “Rugăm medicii prescriptori să respecte prevederile legale privind acordarea concediilor medicale și atragem atenția asupra faptului că amenzile pentru medicii care nu respectă legea se pot ridica până la 5000 de lei”, subliniază președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj.
În topul medicilor prescriptori de concedii medicale se află ortopezii, după cum confirmă conducerea CJAS Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here