Creşă şi grădiniţă în foste centrale de cartier

622

cresa si gradinita (3)Creşa şi grădiniţa care au fost ridicate în cartierul 9 Mai din Târgu-Jiu, pe amplasamentul unor centrale de cartier vechi şi dezafectate, au fost inaugurate ieri.

Investiţia totală este de aproximativ 26 de miliarde de lei vechi.

Două foste centrale termice de cartier, dezafectate, au fost transformate în două unităţi de învăţământ preşcolar cu toate condiţiile necesare îngrijirii şi educării copiilor. „Consider că este una dintre cele mai importante investiţii în domeniu. De foarte multă vreme avem solicitări din partea părinţilor să amenajăm spaţii pentru creşe şi grădiniţe. Numărul celor care doresc să se înscrie este din ce în ce mai mare, de la an la an”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Suma alocată, în total, pentru Creşa „Petunia” şi Grădiniţa „Scufiţa Roşie” a ajuns la 26 de miliarde de lei vechi. Creşa are, printre altele, două dormitoare cu câte 14 paturi fiecare, iar grădiniţa o capacitate de aproximativ 35 de locuri.
Condiţii de UE
Dotările celor două instituţii sunt unele foarte moderne, respectându-se absolut toate normele impuse de Uniunea Europeană. Astfel, există circuite diferite pentru absolut orice. Părinţii care vin să îşi aducă aici copiii au o intrare separată, la fel personalul de la bucătărie care intră pe o uşă direct în vestiar şi la duş, intrând apoi în bucătărie. Toate alimentele intră separat direct în încăperile de preluare unde sunt spălate separat, la fel fiind şi depozitate, existând frigidere speciale pentru fiecare soi de aliment. „Creşa aceasta este una dintre cele mai moderne din România, în acest moment. Toate circuitele sunt conform UE, dotările la fel şi noi sperăm că nu ne vom opri aici. Suntem bucuroşi că, începând de săpt viitoare, putem primi aici pe cei mai mici dintre copiii care au nevoie de noi”, a spus Teodora Ciobanu, director în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu.
Locuri insuficiente
Cererile pentru un loc în grădiniţă sunt tot mai multe, locurile existente fiind, chiar şi aşa, insuficiente. În acest sens, Cârciumaru a spus că urmează să se facă acelaşi gen de lucări şi în zona de nord a oraşului, începând de anul viitor. Astfel, din 2010 vor demara o serie de lucrări şi în Zona Debarcader şi Lotrului, numărul de cereri de aici fiind tot mai mare.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here