Creme recomandate gravidelor

432

gravidePe timpul sarcinii şi îngrijirea feţei este o problemă. Nu s-au făcut cercetări în acest sens, însă medicii avertizează gravidele în aceea ce priveşte conţinutul unor creme contra acneei şi ridurilor.

Ei nu recomandă cremele care au în compoziţie acidul retinoic. Interzicerea lor se face în primul trimestru de sarcină. Gravidele care încep să reţină apa şi care încep să pună câteva kilograme în plus apelează la tratamente corporale. Ele trebuie să ştie că, în general aceste creme şi fiole pentru tratamente au în compoziţie cafeină, care nu fac bine fătului. Ele folosesc activatoare ale circulaţiei sângelui, ce pot produce tahicardie bebeluşului.

Gravidele pot apela la alte creme de corp pentru a preveni apariţia vergeturilor. Dar atenţie: dacă a apărut coloraţia gălbuie-maronie – de regulă ea dispare de la sine. Sub nici o formă nu se vor folosi creme decolorante cu bismut şi mercur, fiind nocive gravidei.

Atunci când apare acneea, datorită testosteronului crescut din timpul sarcinii, medicii recomandă substanţe care nu afectează fătul, şi anume soluţii cu zinc sau vitamina C, aplicate local. Dar acest tratament nu va rezolva definitiv problema, doar o va ameliora, ea dispărând după naştere.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here