Crema cu termenul de valabilitate expirat – o mai poţi utiliza?

6564

crema 2Crema ta a expirat de câteva zile sau săptămâni şi îţi pui întrebarea dacă ar putea să-ţi producă o reacţie alergică în contact cu pielea? Iată mai multe detalii despre durata de viaţă a produselor tale de îngrijire!

Nicio femeie nu dă importanţă termenului limită de utilizare a produselor pe care le achiziţionează, asta e dovedit. Trebuie să cunoşti faptul că toate cremele, se conservă între 6 şi 12 luni din momentul în care s-a deschis cutia.

După această perioadă, indicat ar fi să le arunci. Bineînţeles că trebuie să ţi evidenţa zilelor de după deschiderea produsului, căci atâta timp cât stă închis etanş, poţi să-l conservi mai mult timp.

Dacă s-a depăşit termenul de valabilitate cu o săptămână sau două, nu trebuie să-ţi faci griji prea mari. Dar în acelaşi timp, o cremă hidratantă care stă deschisă mult timp şi-a pierdut aproape toate calităţile, aşadar nu mai trebuie să o foloseşti pe piele.

După ce te ghidezi dacă o cremă expirată mai poate fi întrebuinţată sau nu? Testul cel mai bun este cel al observaţiei: priveşte cu atenţie textura cremei şi miroase-o. Dacă nu mai are aceeaşi culoare, şi-a modificat culoarea sau s-a spart emulsia, mirosul este neplăcut, arunc-o fără să mai stai pe gânduri.

Dacă eşti fana produselor bio ce nu au în compoziţie conservanţi, trebuie să cunoşti faptul că aceste creme se conservă mai puţină vreme decât celelalte. În această situaţie, este indicat să respecţi termenul de valabilitate de pe cutie.

Cumpără creme în cutii mici, şi astfel vei evita problema, încât să nu depăşeşti data limită de folosire.

Pentru a conserva mai bine cremele, păstrează-le la frigider, iar ele îşi vor menţine proprietăţile hidratante şi binefăcătoare.

Singura excepţie sunt cremele cu protecţie solară, ce pot fi utilizate mai mult de un an de zile după deschiderea flaconului.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here