Credincioşii din Târgu-Jiu s-au închinat la icoana sfintei Parascheva

354

Credincioşii ortodocşi din Târgu-Jiu au sărbătorit-o şi ei pe sfânta Parascheva, ieri, în bisericile din municipiu. Toţi şi-au dorit însă ca în ziua de sărbătoare să fi participat, la Iaşi, la Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, făcătoarea de minuni.

În biserica „Sfinţii Voievozi” din Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, credincioşii s-au închinat, în număr mare, la icoana sfintei Parascheva, au fost miruiţi de preotul paroh al lăcaşului de cult şi s-au rugat la sfânta făcătoare de minuni.
Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este celebrată în fiecare an pe data de 14 octombrie. În intervalul 10-15 octombrie, peste 500.000 de vizitatori ajung la Iaşi, în preajma Catedralei Mitropolitane, acolo unde sunt depuse moaştele sfintei, considerate făcătoare de minuni. În jur de 250.000 de pelerini ajung să treacă prin faţa raclei cu rămăşiţele pământeşti pentru a se închina. De regulă, cozile pelerinilor care aşteaptă să ajungă în curtea Mitropoliei se întind pe distanţe de kilometri. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române consideră evenimentul de la Iaşi drept unul dintre cele mai importante pelerinaje religioase din lume. La Mănăstirea Gura Motrului al cărui hram este Sfânta Cuvioasă Parascheva au mers, luni, pentru rugăciune sute de credincioşi din Gorj, Dolj şi Mehedinţi potrivit episcopului Severinului şi Strehaiei, PS Nicodim. Aceştia nu au avut posibilitatea să ajungă la Catedrala Mitropolitană din Iaşi să înalţe rugăciuni la moaştele sfintei Parascheva, motiv pentru care au venit să se închine la acest lăcaş.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here