Credincioşii din Târgu-Jiu, cu sufletul la Iaşi

335

paraschieva1Credincioşii ortodocşi din Târgu-Jiu au sărbătorit-o şi ei pe sfânta Paraschieva, ieri, în bisericile din municipiu.

Toţi şi-au dorit însă ca în ziua de sărbătoare să fi participat, la Iaşi, la Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, făcătoarea de minuni.

Peste 20.000 de credincioşi au participat ieri dimineaţă, la Iaşi, la Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Sfintei Cuvioasei Paraschieva, slujba fiind oficiată de un sobor format din zeci de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, fost mitropolit al Olteniei. Din dorinţa de a se închina la moaştele sfintei Paraschieva dar şi pentru al vedea pe Teofan, credincioşii din Târgu-Jiu care au participat ieri la slujba religioasă de la bisericile din municipiu, au spus că şi-au dorit foarte mult să fi participat şi ei la marele eveniment de la Iaşi. Boala şi lipsa banilor i-a oprit însă pe credincioşii târgujieni să plece spre Moldova. ,,Sunt cu sufletul la Iaşi şi cu trupul la Târgu-Jiu. Mi-aş fi dorit enorm de mult să plec în Moldova să mă închin la moaştele sfintei făcătoare de minuni, dar nu am avut posibilităţi materiale, pensia este foarte mică”, a declarat una dintre credincioasele prezente ieri la slujba de la catedrala din centrul oraşului. ,,Am rezolvat cu cineva să mă ducă la Iaşi cu o maşină, dar în ultimele zile m-am simţit foarte rău şi am renunţat”, a declarat o altă credincioasă în timp ce se închina la icoana sfintei pusă la loc de cinste de către feţele bisericeşti.
Rugă pentru stabilitate
paraschieva 2În biserica din Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, credincioşii s-au închinat, în număr mare, la icoana sfintei Paraschieva, au fost miruiţi de preotul lăcaşului de cult şi s-au rugat la sfânta făcătoare de minuni. ,,Este o sărbătoare mare iar credincioşii adevăraţi trebuie să nu o uite pe Paraschieva, sfânta grecoaică care a vindecat orbi şi bolnavi”, a declarat unul din preoţii bisericii târgujiene.
Deşi au fost scoase din biserică pentru credincioşi, moaştele cuvioasei Paraschieva de la Iaşi vor fi reintroduse în interiorul Catedralei Mitropolitane, în cursul acestei zile. Credincioşii gorjeni care vor să meargă la Iaşi se pot închina la moaşte în interiorul lăcaşului de cult.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here