Creaţia unui student la UCB: Pildele şi poruncile din Biblie, în versuri

921

Un student din anul I al Universităţii “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu vine cu un ajutor substanţial pentru dascălii care predau religie în şcoli acesta reuşind, într-un an de zile, să transcrie în versuri cu rimă Biblia, respectând întru totul canoanele bisericeşti. Creaţia studentului poate fi considerată o inovaţie în domeniu, deoarece nimeni până în prezent, cu atât mai mult un mirean, nu a reuşit să transpună, în versuri, integral Biblia, mai exact Vechiul şi Noul Testament. Cartea a primit binecuvântarea părintească a Preafericitului Daniel.

Marius Calotă are 37 de ani şi locuieşte în Turceni împreună cu familia, fiind căsătorit şi având doi copii minori. Este creştin ortodox şi frecventează des, de sărbători şi nu numai, biserica. Cu toate acestea, până nu a citit Biblia şi a încercat să poarte discuţii cu alte persoane legat de teme biblice nu i-a venit ideea de a transcrie în versuri marea carte religioasă. În 2014, Calotă a hotărât să transmită mesajul cărţii pe înţelesul tuturor şi s-a apucat să ia pasaj cu pasaj din carte pe l-a transcris în rime. Astfel, noua lucrare vine în sprijinul tinerilor, dar şi vârstnicilor care înţeleg mai uşor înţelesul tainelor biblice. Costul noii creaţii a fost suportat integral de către autor, chiar dacă volumul a fost acceptat de către biserică, el fiind pus la vânzare în mai multe librării şi aşezăminte religioase din ţară.
“Sunt foarte bucuros că am putut să particip, creând această carte, la educaţia tinerilor prin înţelegerea cât mai precisă a textelor biblice. Consider că fiecare dintre noi are datoria spirituală de a-şi ajuta aproapele, iar căile sunt nenumărate”, a declarat Marius Calotă.
DSC_0018“O bucată de pâine şi un cuvânt bun sunt la fel de importante ca şi binecuvântarea duhovnicească primită de la preoţi. Cele mai importante lucruri ce reies din conţinutul «Bibliei în versuri» sunt iubirea supremă de Dumnezeu şi iubirea aproapelui. Căci nu putem spune că-l iubim pe Dumnezeu pe care nu l-am văzut, dar îl simţim prin minunile sale la orice pas dacă nu iubim creaţia sa, semenul de lângă noi, prieteni, vecini, rude şi orice persoană pe care o întâlnim”, a completat Calotă.
Acesta este student în anul I la Facultatea de Relaţii Internaţionale a UCB, la buget.

“Biblia în versuri”, scoasă la Măiastra
Cartea semnată de Marius Calotă a fost editată de Măiastra în 2014, ea fiind comercializată în librăriile religioase la un preţ modic. Cartea are aproape 200 de pagini, Vechiul Testament având opt capitole, în timp ce Noul Testament are alte patru.
Calotă a mai scris două cărţi, în ultimii ani, este vorba despre “Confesiuni ocrotitoare”, scrisă în versuri cu rimă şi “Puterea dragostei”, în proză, carte sponsorizată de Primăria Turceni.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here