Craiova – CFR, ultimul cartuş?

1308

Universitatea Craiova şi CFR Cluj îşi dispută finala campionatului, în această seară, de la ora 20.30. Ardelenii sunt lideri, dar au şi un meci mai mult, după ce au trecut de ,,grădiniţa” FCSB. Pe de altă parte, Craiova a rămas fără joc oficial disputat din 19 iulie, atunci când învingea la Botoşani cu 2-0. Cine va obţine succesul se poate bucura şi de titlul de campioană. În schimb, dacă meciul se termină la egalitate, situaţia se complică, deoarece Federaţia Română de Fotbal trebuie să transmită, tot în această seară, echipele care vor merge în cupele europene. Cum Astra este în imposibilitatea de a juca, oficialii fotbalului românesc vor avea serios de furcă pentru a stabili campiona. În cazul în care Craiova sau Clujul obţin victoria, partida cu giurgiuvenii va fi reprogramată după 3 august, pentru că nu mai poate influenţa soarta clasamentului. ,,Căutăm soluții să se dispute jocul pe teren, în primul rând, pentru acuratețea rezultatului sportiv și, în al doilea rând, pentru a nu periclita relația comercială pe care Liga o are cu privire la drepturile TV. UEFA, ca un for rațional, a analizat pe conjunctura în limita regulamentului de care dispune, dat fiind faptul că este o situație specială care cere măsuri speciale. Au spus foarte clar că nu îi deranjează faptul că aceste jocuri se vor juca și în afara termenului impus de ei, atât timp cât nu intervin în stabilirea clasamentului final. Ne-am declarat disponibilitatea de a supune oricărei decizii care va avea ca rezultat disputarea partidelor pe teren”, a declarat avocatul Astrei. Craiova ceruse, în prealabil, victoria la masa verde.

Pavel Badea: ,,Am fi de acord să avem și lovituri de departajare”
Fost căpitan al Universităţii Craiova, Pavel Badea vine cu o propunere inedită pentru a stabili campioana. Deşi consideră că oltenii ar merita să ia titlul şi în cazul unui rezultat de egalitate, Badea ar vrea lovituri de la 11 metri dacă meciul se încheie nedecis.
„Este bine că se joacă la Craiova, este un avantaj pentru noi, ne avantajează și rezultatul de egalitate. Faptul că nu s-a putut juca la Giurgiu nu e din vina noastră, ar trebui să luăm 3 puncte cu Astra. Se va juca cu titlul pe masă și cel mai bun să fie campion. Cred că logic ar fi să luăm campionatul și la egalitate. Nu imputăm nimănui nimic și încerc să fiu obiectiv. Nu are nimeni culpă și trebuie să se ia decizia cea mai corectă. Am fi de acord să avem și lovituri de departajare, cu CFR.Avem un oraș în spatele nostru și nu ne este frică. Ne dorim ca acest titlu să fie câștigat doar pe teren. Nu vrem să existe nici cea mai mică umbră. După pandemie, noi suntem cei mai buni, omogeni și pragmatici. Cred că merităm să luăm campionatul, asta este impresia mea”, a declarat Badea.

Ciprian Deac: ,,Va fi care pe care”
Marcator al unui gol în partida tur din play-off, Ciprian Deac a declarat că meciul de pe Stadionul Ion Oblemenco va fi extrem de disputat. ,,Am aşteptat acest meci, aşteptăm să jucăm finala. Eu cred că va fi care pe care. Dacă sunt mai buni, le vom strânge mâna, dacă noi vom fi mai buni sper să fie un meci cu fair-play şi care echipă e mai bună să câştige campionatul. Campionatul trebuie să se câştige pe teren”, a declarat Deac.Fotbalistul ardelenilor este fericit că feroviarii au revenit pe teren după momente de cumpănă. ,,Am avut o săptămână cum nu cred că am avut în viaţa mea, aşa mult stres. Nu reuşeam să adorm. Ne gândeam la toate, la ce e mai rău pentru familiile noastre, dar e bine că am scăpat mulţi şi îmi pare rău pentru cei care au acest virus. Din câte ştiu, în câteva zile se vor face bine şi vor fi alături de noi”, a spus Deac. CFR este campiona en-titre, în schimb Craiova nu a mai câştigat titlul din 1991.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here