Craiova a trecut de austrieci

433

Antrenorul de la CSU Craiova, Gheorghe Mulţescu, a folosit o formulă de joc experimentală în meciul cu formaţia austriacă de Liga a III-a, SV Worgl. Dintre titularii din sezonul trecut, doar Dumitraș, Mateiu şi Rocha au început meciul în teren. Cu toate că au dominat copios jocul, “juveţii” s-au întrecut în ratări, deschizând scorul abia în minutul 59, prin Măzărache. De altfel, a fost nevoie de “artileria grea” pentru ca oltenii să se impună în acest meci, Bancu(`66 din penalti) şi Surugiu(`86) marcând ultimele goluri ale confruntării.
“Pentru club importantă este și creșterea jucătorilor tineri, din propria pepinieră. Și, foarte important, transformarea unei echipe care nu avea un scop în sine să atace într-o echipă ofensivă. Sunt câțiva jucători talentați, care au crescut, care s-au maturizat mai repede.
Sunt aproape de echipa întâi. În momentul de față nu pot să spun că vreunul din cei doi-trei jucători remarcați pot fi titulari, dar sunt în anticamera echipei noastre. Pot oricând să apelez la ei și cred că pot face față”, a declarat Mulţescu pentru csuc.ro.

CSU Craiova: Popescu (62 Vlad) – Vlădoiu (75 Petre), Dumitraș, Hreniuc, Surugiu – Mateiu (58 Screciu), Ciocoteală (80 Băluță) – Petre (46 Drăghici), Rocha (62 Bancu), Manea (75 Zlatinski) – Burlacu (46 Măzărache, 75 Ivan).

“Întârziatul” Rocha s-a alăturat echipei!
Cel mai folosit jucător al Craiovei în sezonul trecut, africanul Nuno Rocha s-a alăturat lotului alb-albastru din Austria. Rocha a declarat că a avut probleme cu viza, ipoteză confirmată de conducerea clubului craiovean, deşi se zvoneşte că fotbalistul din Insulele Capului Verde şi-a prelungit vacanţa tocmai pentru a-şi căuta o nouă destinaţie. Oficialii formaţiei din Bănie au dat însă dovadă de clemenţă în cazul atacantului, mai ales că Universitatea nu a achiziţionat, până acum, decât un portar. Deşi a întârziat două săptămâni la pregătire şi a pierdut ultimele jocuri de verificare, golgheterul craiovenilor din ultimele două sezoane nu a suportat nicio sancţiune. De menţionat este faptul că Universitatea mai are legitimat un compatriot de-al lui Rocha, pe Kay, dar fundaşul central nu a avut probleme cu documentele şi a ajuns la reunirea lotului.

Au făcut rost de un amical tare
După “distracţia” cu austriecii, CSU Craiova îşi va măsura din nou forţele cu un adversar de calibru. Trupa lui Mulţescu a parafat un amical cu Slovan Liberec. Partida de verificare va avea loc joi, de la ora 18.00, ora României. Slovan este ocupanta locului 3 în Cehia, având în palmares trei titluri de campioană și două cupe în perioada recentă.
“Jucăm cu formula cu care ne gândim, în proporție de 90% să începem campionatul”, a declarat antrenorul Craiovei înainte de meci.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here