Cozma şi Creţan nu mai sunt camarazi de luptă

354

cozma-si-cretanDivorţ între doi sindicalişti mult mai cunoscuţi decât sindicatele pe care le conduc sau cei pe care îi reprezintă.

După o perioadă în care relaţiile dintre ei păreau sudate pentru lung timp, acum a sosit clipa despărţirii. Miron Cozma spune că l-a suspendat pe Constantin Creţan din funcţia de preşedinte al Ligii ce-i poartă numele, Creţan susţinând, la rândul său, că va înfiinţa o altă asociaţie a muncitorilor, disponibilizaţilor şi defavorizaţilor social, care să nu mai aibă nicio legătură cu fostul lider sindical din Valea Jiului.

Miron Cozma afirmă că preşedintele executiv al Ligii, Gheorghe Militaru, conduce organizaţia, Creţan fiind supendat pe considerentul că nu le-a explicat membrilor ce a făcut cu banii strânşi de la ei. Cozma este preşedinte de onoare la Liga ce-i poartă numele şi susţine că doreşte desfiinţarea acesteia în perioada următoare. „Creţan trebuie să explice ce a făcut cu cei 2% strânşi de la membri pentru că nimeni nu ştie nimic despre treaba asta. El e suspendat acum din funcţie şi l-am avertizat că se va ajunge aici pentru că el, la rândul lui, a suspendat doi oameni de bază, pe Lupescu, de la Târgu-Jiu şi Baltariu de la Petrila, acuzându-i de nişte fapte care nu s-au confirmat. Creţan nu mai e nici la partid în vreo funcţie, e evident lucrul acesta. De altfel, am şi suspendat pe moment acţiunile de înfiinţare a partidului pentru că, tot aşa, nu vroiam să profite unii şi alţii de numele meu şi să spună prin campanie că sunt eu cu ei”, afirmă Cozma.
Constantin Creţan a respins acuzaţiile ce-i sunt aduse, declarându-se surprins de afirmaţiile lui Cozma. El spune că a cerut instanţelor să schimbe numele Ligii şi să se renunţe la numele lui Miron Cozma tocmai pentru că acesta ar fi cerut aşa ceva. Creţan afirmă că, acum, în noul context, lucrurile se schimbă şi el îşi va face o asociaţie cu acelaşi domeniu ca şi al Ligii. Totodată, acesta a negat că ar fi folosit ilegal fondurile Ligii „Miron Cozma”, susţinând că nu a avut bani la dispoziţie cu excepţia celor donaţi de el.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here