Covid-19: Peste 1600 de persoane verificate și amenzi ce depășesc 14.000 de lei, în 24 de ore

1047

Oamenii legii au desfășurat, sâmbătă, 13 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În urma verificărilor au fost aplicate amenzi ce depășesc 14.000 de lei.,,În total, 217 polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun. În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1600 de persoane, 100 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și peste 170 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 14.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie și să nu se expună la riscuri”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here