Cotizaţiile pentru toate sindicatele din CEO, oprite pe stat

435

“Cotizaţiile se reţin la toate sindicatele, cu 1 martie, conform protocolului de la Bucureşti”, a declarat, luni, şeful Departamentului de Relaţii cu Comunitatea din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), Ion Ruşeţ. Acesta susţine că nu se vor face niciun fel de abateri de la regulă, iar sindicatele din CEO nu se vor mai lovi de problema încasării cotizaţiilor, direct, de la membrii de sindicat, numeroşi lideri fiind plătiţi doar de organizaţiile pe care le conduc.

Tensiunile din CEO, pe marginea cotizaţiilor sindicale, s-au estompat în urma promisiunii conducerii structurii de a respecta protocolul de la Bucureşti. O spune Ion Ruşeţ, şeful Departamentului de Relaţii cu Comunitatea din cadrul CEO, care susţine că sindicatele îşi vor putea ridica cotizaţiile membrilor, din conturi, pentru luna martie. Ruşeţ susţine că cele stabilite în protocol nu se vor aplica şi pentru lunile în care conducerea CEO a stopat preluarea cotizaţiilor, direct, din salariile membrilor de sindicat din companie. Mai exact, pe lunile în care sindicatele nu au primit cotizaţii în conturi, cam pot pune cruce. Asta deşi, existau lideri de sindicat care sperau să recupereze contribuţiile şi pe lunile respective, membrii refuzând să le achite sumele direct din mână.

sediu CEOFNME continuă procesul cu CEO pentru cotizaţii
Acordul de la Bucureşti nu a fost semnat de FNME, fapt care exonerează liderii Federaţiei Mine Energie Oltenia de renunţarea la procesele cu CEO. În concluzie, procesele legate de contribuţie, iniţate de FNME, se vor derula, în continuare la instanţele de judecată, chiar dacă din martie CEO va opri pe stat cotizaţiile şi pentru sindicaliştii acestei Federaţii.
Dumitru Pîrvulescu, lider al FNME, nu crede în aşa-zisele bune intenţii ale conducerii CEO, legat de cotizaţii. “Erau obligaţi să facă asta şi pe vechiul contract şi nu s-a respectat. Mă îndoiesc că vor face asta acum. Noi aşteptăm să vedem sentinţa în procesul de la Curtea de Apel Craiova. Vedem miercuri ce se va întâmpla”, a declarat Pîrvulescu, dezamăgit că şi magistraţii tratează superficial problema FNME.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here