Cota de lapte, declarată de 3.500 de fermieri gorjeni

420

cota de lapteNumai până ieri, fermierii gorjeni au mai putut depune la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj declaraţiile anuale pentru livrările şi vânzările realizate în anul de cotă 2010/ 2011. După expirarea termenului limită de 16 mai pentru depunerea declaraţiilor, producătorii de lapte riscă penalizări.

Anul de cotă s-a încheiat la 31 martie 2010, iar declaraţiile au trebuit depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărătorii care achiziţionează lapte de la producători în intervalul 1 aprilie – 16 mai. Potrivit Mirelei Şerbu, purtător de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj, fermierii care deţin cotă de lapte pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. “Acesta este de două tipuri – tip A, pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme şi de tip B, pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme”, a precizat Mirela Şerbu.

4.213 – deţinători în Gorj

De asemenea, producătorii din Gorj care deţin cotă pentru vânzări directe trebuie să depună o declaraţie anuală, indiferent dacă a comercializat sau nu produse lactate. Gorjenii care cumpără lapte, au trebuit să depună la centrul avizat declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2010/ 2011, până la acelaşi termen. Reprezentanţa APIA Gorj a mai spus că la nivelul judeţului nostru sunt 4.214 deţinători de cotă de lapte la piaţa liberă: “Doar 3.500 dintre aceştia s-au prezentat să-şi depună declaraţiile anuale. Acestea s-au depus la Centrul Local APIA Târgu-Jiu, punct de lucru Bârseşti”. Cei care nu au depus în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate vor primi penalizări de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională. Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite împreună cu declaraţia anuală şi o justificare scrisă, datată şi semnată, asupra imposibilităţii transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here