Cosmetice pe bază de lămâie

477

lamaieLămâia este des utilizată în bucătărie, dar ea nu este utilă numai pentru a pregăti o limonadă răcoritoare foarte plăcută în aceste zile călduroase sau pentru asezonarea anumitor salate dar şi la prepararea cosmeticelor. Acest fruct are proprietăţi bactericide, antiseptice şi astringente (luptă împotriva secreţiilor), motiv pentru care este un aliat de nădejde în prepararea cosmeticelor.

Lămâia se găseşte foarte uşor în comerţ, iar dacă o combinăm cu alte ingrediente se pot face anumite cosmetice pentru păr, faţă şi unghii.

Lămâia este indicată la prepararea produselor cosmetice pentru persoanele cu tenul şi părul gras.

Tratament pentru unghii

Dacă aveţi unghiile moi şi casante se vor introduce într-un bol în care aţi stors jumătate de lămâie, de două ori pe săptămână.

Pentru a avea mâinile catifelate se va pregăti o compoziţie din zeamă de lămâie, cu glicerină în părţi egale, care se amestecă bine şi se va pune apoi la frigider pentru a mai putea fi folosită.

Mască pentru păr strălucitor

Se va face o mască dintr-un iaurt şi zeamă de la o lămâie.

După ce v-aţi spălat pe păr se va aplica această compoziţie timp de 15-20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă şi se va usca cu ajutorul unui prosop.

Balsam de păr: storci două lămâi, iar zeama rezultată o aplici pe părul umed şi curat, la fel ca un balsam.

Loţiune tonică pentru ten normal

Îţi trebuie două crenguţe de cimbru (mărunţite), două linguri de boabe de chimen, jumătatea de cană de apă fiartă şi zeamă de lămâie. Amestecaţi cimbrul şi chimenul într-un vas şi puneţi apă fiartă şi zeamă de lămâie şi aşteptaţi un sfert de oră. Strecoară conţinutul şi apoi puneţi-l în frigider. Chimenul curăţă şi tonifică tenul, iar cimbrul este un bun astringent. Acest ingredient se va aplica în fiecare dimineaţă pe faţă şi gât după care se va clăti.

Mască pentru faţă: se ia un gălbenuş de ou şi se va amesteca cu zeamă de lămâie, se omogenizează bine şi se aplică pe faţă pentru 15 minute, iar apoi se va clăti.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here