Cosmetice din cafea, la tine acasă

453

cafeaCosmeticele pe bază de cofeină sunt destul de scumpe, dar poţi să-ţi faci singură la tine acasă o mască din zaţ de cafea, un scrub sau o loţiune tonică.

Prepară o loţiunea de faţă folosind cafea concentrată, care apoi se va lăsa la rece după care se aplică pe faţă.

Scrub din zaţ de cafea pentru a scăpa de celulită.

Nu mai trebuie să încerci tot felul de creme din magazine, farmacii, poţi să îl ai chiar la tine acasă, scrubul preferat. Îl puteţi prepara foarte repede, folosind două căni de zaţ sau cafea măcinată mai mare, la care adăugaţi 2-3 linguri de ulei de masaj.

Se masează bine pielea, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte.

De asemenea, tot din zaţ amestecat cu un albuş de ou, poţi obţine o mască, care se amestecă bine şi se aplică pe faţă şi se ţine până ce se uscă, apoi se clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

O mască pentru tenul uscat sau obosit, se poate obţine din 10 linguri de lapte, 5 linguri de cacao pudră şi tot atâtea de cafea măcinată. Se amestecă şi se lasă la foc mic până ce se obţine o pastă. Când s-a răcit se aplică pe faţă, după ce aceasta a fost curăţată şi se lasă să acţioneze un sfert de oră. Se înlătură cu apă călduţă şi se foloseşte o cremă pentru hidratare. Este o mască puternic hidratantă.

Cristina RĂSCOL

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here