Cosmetice care creează un aspect bătrânicios

484

sprancene prea subtiriMachiajul folosit în exces poate fi opusul frumuseţii mult râvnite: poate adăuga, ani în plus pe trăsăturile feţei.

Ne machiem să părem mai bine în faţa lumii dar să ne simţim şi bine în pielea noastră, să ne ascundem imperfecţiunile, dar să asigurăm şi o protecţie tenului de factorii dăunători din mediul înconjurător. Dacă ne machiem atât cât e nevoie, atât în funcţie de ocazie, dar ţinând cont şi de vârstă, nu afectează atât de mult. “Ponderaţia” e un lucru uitat de multe ori când ne gândim la tehnica înfrumuseţării, în special când e vorba de ocazii speciale. Iată care sunt câteva tehnici prin care poţi să te îmbătrâneşti, fără să vrei, evident, în timpul procedeelor de înfrumuseţare:

Prea multe culori la machiajul ochilor

prea mult fond de tenCu cât machiajul este mai pretenţios, cu atât este vorba despre o vârstă mai înaintată. Poate tu consideri că astfel ai o privire mai profundă folosind acest tip de machiaj, dar mai mult balanţa înclină spre faptul că le poţi da celorlalţi o impresie de oboseală în aspectul tău.

Prea mult fond de ten

Pentru acoperirea imperfecţiunilor este bine să foloseşti un fond de ten mai gros, compact. Dar sfatul cosmeticienilor este să nu-l foloseşti per toată suprafaţa: exceptând zonele care trebuie “ascunse”, e indicat doar un fond de ten uşor, fluid. Pentru că dacă îl foloseşti îţi vei construi o mască ce va crăpa pe parcursul zilei, puţin câte puţin. Mai mult pielea nu respiră, nu se curăţă bine seara, la demachiere şi este pasul spre apariţia punctelor negre, a coşurilor. O variantă ar fi să faci pauză, măcar o dată la câteva zile, la fondul de ten.

Prea multă pudră

Da, stratul subtil de pudră peste machiajul final îl fixează foarte bine. Dar nu încerca să-ţi tencuieşti obrajii. Odată cu înaintarea în vârstă, pe tenul nostru apar mai multe fire de păr; încărcat cu pudră, acest perişor va crea un aspect bătrânicios, creponat.

Aspect mat

Nu e estetic, într-adevăr să-ţi strălucească nasul sau bărbia de sub machiaj, şi de aceea apelezi la machiaje mate, care liniştesc zona T a feţei tale pentru întreaga zi. Dar, dacă e să luăm în calcul fardul de obraz sau cel de ochi, de ce să ai în atenţie doar un aspect plan, în două dimensiuni? Scoate-ţi trăsăturile feţei în evidenţă, în special pleoapele, pomeţii. Un aspect mat creează şi senzaţia de aspect bătrânicios.

Pensatul sprâncenelor prea subţire

E o mare greşeală, pe care o fac multe dintre noi, deşi moda actuală de frumuseţe adoptă stilul cât mai apropiat de natural. Şi contrar credinţei moştenite de la generaţiile anterioare, că de fapt sprâncenele subţiri creează un rafinament aparte, ei bine, ele de fapt creează un aspect îmbătrânit fizionomiei; iar extragerea frecventă a firelor de păr de pe arcade va favoriza “căderea” acestora, şi poţi ajunge la un moment dat să te gândeşti la varianta unei intervenţii chirurgicale în zonă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here