Cosmetica la tine acasă

460

demachierePentru a-şi păstra frumuseţea, o femeie trebuie să îşi cunoască foarte bine pielea, să cunoască care-i sunt necesităţile, ce substanţe i se potrivesc şi pe care nu ar trebui să le folosească.

Dar pentru a arăta mereu tânără, nu trebuie să faci risipă de bani şi de timp pe la saloanele de înfrumuseţare. Trebuie doar să-ţi procuri ingrediente naturale, cu care pielea ta se va răsfăţa.

Ulei de măsline pentru hidratare

Dintr-o lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de pudră de argilă se face o mască care se aplică pe pielea curată, se lasă să acţioneze un sfert de oră, după care se spală faţa cu apă din abundenţă. Astfel, pielea îşi va primi hidratarea de care are nevoie iar argila o va curăţa în profunzime.

Regenerare cu albuş de ou

cosmetice, lamaieDupă ce ai înlăturat masca exfoliantă, poţi aplica una regenerantă cu albuş de ou. Acesta conţine foarte mult colagen, ideal pentru o piele radiantă. Bate bine un albuş de ou şi întinde-l pe pielea curată. Lasă-l timp de 20 de minute, după care spală-te cu apă călduţă. Pentru rezultate optime se va apela la acest tip de tratament în fiecare seară.

Lămâia pentru ten gras

Pielea care are mult sebum are mai multă elasticitate şi îşi menţine tinereţea mai mult timp, dar este important ca uneori să apelezi la o „degresare” şi să o mai laşi să respire. În sucul de la o jumătate de lămâie se înmoaie un disc demachiant şi se şterge faţa în mişcări circulare. După un minut, se spală pielea cu apă călduţă.

Iată ce trebuie să faci pentru a rămâne mereu tânără şi frumoasă

Demachiere

Indiferent dacă te-ai machiat sau nu, este indicat să te demachiezi în fiecare seară. Astfel vei constata cum discheta demachiantă va prezenta urme de murdărie. Acestea provin de la praf, poluare şi transpiraţie. De asemenea, dimineaţa se va utiliza din nou puţin demachiat pentru a înlătura surplusul de sebum despus peste noapte.

Exfoliere

Odată la două săptămâni, ar fi indicat să îţi exfoliezi pielea cu un ingredient natural.

Efectul exfolierii este acela de a înlătura toate celulele moarte de la suprafaţa pielii şi de a lăsa pielea să respire.

Amestecă o lingură de tărâţe cu puţin gel de curăţare a feţei şi aplică pe ten prin mişcări circulare. După ce ai aplicat masca pe toate zonele, înlătur-o cu apă călduţă.

Hidratare

O piele hidratată, este şi o piele mai tânără. Din acest punct de vedere, femeile care se plâng că au tenul gras, au şi o piele mai întinsă şi cu un aspect mai plăcut.

Seara şi dimineaţa, după tehnica de demachiere, foloseşte un ulei natural hidratant (ulei de măsline, ulei de sâmburi de struguri, ulei de avocado etc).

Pe lângă toate acestea, săptămânal trebuie să apelezi la un tratament de hidratare intens, chiar la tine acasă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here